Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,81/fat -0,98% siden fredag samme tid og -0,73% siden Oslo Børs stengte. Oljen holder seg stabilt rundt 68 nivået. Ser vi på OPEC+ er det sanksjoner og produksjonsproblemer som stimulerer mest. Ser vi på grafen under kan vi se at OPEC+ utenom Saudi og Russland har «kuttet» en del, men da my fra Venezuela og Iran. Dette er viktig å ha i bakhodet når man vurderer oljemarkedet fremover, ikke bare de aktive kuttene fra OPEC.

AKSJEMARKEDET: I går kom, som dere fleste vet, melding om at Norges Bank setter opp renten til 1% fra 0,75%. Vanligvis har en renteøkning en negativ effekt på aksjemarkedet, men hever man blikket ser man at en renteheving i dagens tider er et norsk fenomen. I USA holder de renten uendret og viser ikke noe ønske om å heve for fort. I Europa er renten uendret og det ryktes om at ECB vurderer å utvide stimulipakkene til å omfatte aksjekjøp, da de begynner å gå tom for obligasjoner de kan kjøpe. Med disse to bakteppene mener vi at det kan skape en positiv undertone for aksjemarkedet. Isolert sett i Norge vil man få en litt høyere diskonteringsrente, men med et globalt bakteppe med vedvarende lave renter og økt stimuli vil en kvarting på den norske renten bety mindre.

MAKRO: Amerikanske børser i god medvind og spesielt Techsektor med god oppgang. Nasdaq la på seg gode 1,42 prosent og brede Russell2000 opp 0,92 prosent. Gode selskapstall, lavere rente og dowish FED spiller alle inn i det store bildet. USD tar igjen noe av tapt terreng siste dager, EURUSD handler 1,1385 med Index på 95,75. I Europa er det EU sitt «ultimatum» til Britene som styrer. EU åpner dørene for en avtale, men er ikke villige til å legge nye kort på bordet. Usikkerheten rundt endelig avgang er stadig i spill. GBP noe svakere, 1,3150 mot USD og 0,8660 mot EUR. Londons FTSE opp i går, mens de fleste Eurobørser med røde tall. Euro Index på 93,60 og en noe svakere EUR noteres. CHF på sterke siden, SNB holdet rentene uendret i på sitt møte torsdag. EURCHF handler 1,1295. Vi får en rekke makrotall fra Unionen i dag. I Østen er børsbildet flatt, ingen store endringer. Hovedfokus som før mot tradetalks. USA representanter skal møte. I Kina neste uke. YEN handler 110,80 mot USD og EURYEN 126,05. AUDUSD handler 0,7115. Metaller faller noe tilbake etter en noen dager i stigende trend. Aluminium på 1902USDt og Platinum på 861USDt. Gull omsettes 1311USDt som er på linje med siste dager. Norges Bank leverte som ventet i går, kunne kanskje oppfattes noe mer hawkish i korte bildet, men toner noe ned i det lengre. NOK styrket seg over en prosent etter rentebeslutningen og handler på disse nivåer på morgenkvisten. Sentralbanken tegnet et positivt bilde av økonomien selv om noen næringer ikke er like robuste. NB noterte videre at NOK hadde utviklet seg svakere enn antatt, spenningen kan nå knyttes til om dette vil fortsette. EURNOK åpner 9,6055 med USDNOK 8,4375. CHFNOK 8,5100 og GBPNOK 11,0900.

EURNOK siste året… 9,48-9,50 neste viktige nivå for en sterke NOK.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.