Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,68/fat -1,67% siden fredag samme tid og 0,30% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom fredag og viste at antall oljerigger er ned med ni stykker. Ser vi på CFTC tallene har de finansielle investorene økt sine netto longposisjoner med 55,1m fat. Brutto short falt med 12,5m fat. Oljeprisen og brutto short har en tett korrelasjon… se under. Ikke noe tegn på at oljeprisen skal noe særlig ned basert på dette.

AFG: AF Gruppen er blitt tildelt en kontrakt på SEK 163m i Västerås. De skal utvikle Mälarparkskolan med skolebygning og tilhørende idrettsanlegg. Selskapet har en nettomargin på omkring 5% og med en kontrakt som dette slår det omkring SEK 8,15m eller SEK 0,08/aksje. NOK blir 0,76/aksje. Aksjen handles med en forward PE på 17,16x så kontraktsverdien i forhold til aksjekursen er på NOK 1,31 eller 0,86% sammenlignet med fredagens close.

VALUTA: Svake makrotall i USA samt bekymringer for utviklingen i trade taks som fortsetter i Kina denne uken og Brexit gir risk off. Appetitten faller tilbake og gir seg utrykk i lavere børser, sterkere YEN og Gull. USA børsene falt og Russell2000 tok av 3,6 prosent. US renter lavere, 10 år på 2,443 prosent, mens 30 åringen ligger 2,873 prosent. USD på sterke siden, 1,1300 mot EUR og Index på 96,15. Svake PMI fra Tyskland var ikke godt nytt for hverken Tyskland eller Unionen. Renter mot nedsiden og vi så 10 årsrenter i Tyskland i negativt terreng. Brexit og den heller uvirkelige situasjonen fortsetter. GBPUSD på 1,3180 med EURGBP på 0,8580. Euro Index på 93,35. CHF styrkes videre og handler 1,1245 mot EUR. Eurobørsen falt på makrotallene og alle indekser i Unionen var ned. I Østen ser vi samme bilde, risk-off, og YEN handler sterkere. USDYEN 110,05 med EURYEN på 124,45. Børsene med røde tall, Nikkei ned over 3 prosent. Shanghai ned 1,97 prosent. Spenning til trade talks i Beijing og markedet forventer progresjon og resultater. Gull stiger, 1322USDo. Metaller generelt svakere, aluminium igjen under 1900USDt. NOK svekket seg med verden der ute. Olje og flow to safety sendte NOK lavere. Vår lille økonomi påvirkes ofte negativ av høy sjø ute så fokus må rettes dithen. Jensen taler i dag uten at det er ventet nyheter. EURNOK åpner uka 9,6685 med USDNOK 8,5490.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.