Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $68,14/fat +1,05% siden fredag samme tid og +0,47% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen bikker $68/fat. API rapporten kom i går kveld og den viste en vekst på 1,9m fat mot ventet fall på 1,2m fat. Bensinlagrene ned med 3,5m fat mot ventet ned 2,8m fat. Destillatene ned 4,3m fat mot ventet ned 896k fat. Litt negativt med lagervekst for oljen, men positivt med lagertrekk for bensin og destillater. Alt i alt, en nøytral rapport i våre øyne. I dag kl 1530 kommer EIA sin offisielle tall.

NHY: Norsk Hydro har avtalt med Brasil sin påtalemyndighet om å ha en uavhengig tredjepartsvurdering. Hvis utfallet er positivt kan dette føre til at Alunorte kan øke til full kapasitet igjen, uttaler selskapet. Avtalen inkluderer ingen tidslinje på når full kapasitet er i gang igjen. Positiv nyhet her, men ingenting er sikkert enda.

MAKRO/FX: Det var en positiv undertone på de amerikanske børsene tirsdag. Alle indekser opp, Russell2000 best i klassen med oppgang på 0,84 prosent. Lange renter stiger noe, men det er fortsatt fokus mot forholdet mellom kort og lange renter. Handelsbalansetall slippes senere i dag, konsensus er $-57mrd for januar. Makro blir viktig i tiden som kommer. Lavere vekst vil underbygge frykten om resesjon. USD sterkere, Index på 96,40 og EURUSD på 1,1260. I Europa er Brexit toget klart for avgang. Politikere i UK må finne løsning og det kan synes som en viss form for forhandlingsvilje er på vei, GBPUSD 1,3180 med EURGBP 0,8540. Unionen sliter videre med makrobildet. Euro indeks på 93,40. Eurobørsen i positivt terreng onsdag. EUR svekker seg videre mot CHF, 1,1210 på morgenkvisten. I Østen er børsbildet blandet, fokus mot trade talks og signaler fra pågående møter. Shanghai opp 0,85 prosent, mens Nikkei tar av 0,23 prosent. YEN stabil, 110,50 mot USD og 124,50 mot EUR. AUDUSD 0,7100. I New Zealand overrasker sentralbanken med å antyde kutt i renter, Kiwi faller tilbake. I Sverige slippes forbrukertillitstall kl. 0900, konsensus for indeks er 93,0. EURSEK handler 10,4250 med SEKNOK 0,9250. Arbeidstall (AKU) her hjemme kom inn mot oppsiden. 3,9 prosent ledighet mot ventet 3,7 prosent. NOK sideveis siste døgnet i smal range. EURNOK åpner dagen 9,6475 med USDNOK 8,5725.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.