Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,56/fat -0,85% siden fredag samme tid og -0,41% siden Oslo Børs stengte. Dallas Fed kom med sitt syn på olje’ og gassmarkedet for 2019. En undersøkelse blatn 82 E&P selskaper sier at breakeven for skiferoljeselskapene er på $50/fat ned fra $52/fat. Spørsmålet som ble stilt var «På hvilken oljepris kan ditt selskap profitabelt bore nye brønner?» Under ser dere grafen med svarene. Isolert sett er dette negativt for oljeprisen, da det betyr at flere brønner kan bli boret på lavere priser. Forventingene for oljeprisen (WTI) blant de spurte ligger med hovedtyngen på $60-64,99/fat ved utgangen av året. Vi legger til at EIA oljelagertall kom i går og viste en vekst på 2,8m fat i råoljelagrene mot API som viste 1,9m fat vekst. Bensinlagrene ned 2,8m fat mot API som viste ned 3,5m fat. Destillatene ned 2,1m fat mot API som viste ned 4,3m fat. Amerikansk produksjon flat på 12,1m fpd. Alt i alt, en negativ rapport for oljeprisen. WTI handler for tiden på $59,15.

GOGL: Baltic Dry index fikk sin første positive dag på syv dager. Indeksen var opp 1% til 690 poeng. Baltic Dry måler utviklingen i Capsize, Panamax og Supramax ratene. Indeksen er en proxy for utviklingen for tørrbulkaksjer som Golden Ocean.

MAKRO/FX: Globale renter faller noe tilbake og siste tids usikkerheter er intakt. På dagsbasis kan det virke litt vinglete, men det kan være starten på en omrokering i markedene. Vekst og inflasjon forblir på nedre del av rangebildet og skaper denne usikkerhet som eksisterer. ECB og Draghi dro neste renteøkning utover på tidsaksen noe som bidro til usikkerhet. Sentralbanken tegnet et betent bilde på pressebriefen i går. Børsene holder seg stabile så langt, likeledes er FX bildet kontrollert og med historisk sett små utslag. De amerikanske børsene var alle lavere ved stengning, utslagene var dog små. Rentene er lavere, 2 år på 2,184 med 10 år på 2,352 og 30 år på 2,801. USD er stabil, Index på 96,40 og EURUSD handler 1,1360. Handelsbalansetallen i går kom langt sterkere enn ventet, i dag slippes BNP revidert for Q418. I Europa er det Brexit som er hovedtema og tiltross for en rekke forslag og avstemminger i parlamentet i går synes det som vi er like langt og ingen løsning er på bordet. EU har gitt britene to uker så fortsatt rom for å close en deal. GBP handler overaskende stabilt, 1,3190 mot USD og 0,8385 mot EUR. FTSE i London sideveis. Eurobørsene noe blandet, men små utslag. EURCHF trend intakt, 1,1200. I Østen faller børsen på nevnte renteusikkerhet. Nikkei ned 1,61 prosent, mens Shanghai ned 0,92 prosent. Det er lite nytt fra trade talks i Beijing. YEN stabil, 110,15 mot USD og 123,95 mot EUR. Gull handler 1315USDt med Aluminium på 1908USDt. Platinum på 867USDt. I Sverige kom forbrukertillit inn noe bedre enn ventet, i dag slippes detaljomsetning KL0830

EURSEK 10,44 med SEKNOK på 0,9300. NOK svekket seg gjennom dagen i går uten at man kunne sette finger på en enkelt grunn. Det ble antydet fra utlandet at med New Zealands negative renteprognoser kan ikke de små økonomiene, som vår egen, leve med en høyere rente enn handelspartnerne. Markedet kan således mene at NB sine rentesetting er feil og at rentebanen her hjemme vil falle og derav gjøre NOK mindre attraktiv. Posisjoneringen senere tid har vært mot sterkere NOK og med en viss nedskalering av disse posisjoner fikk man en svakere NOK. EURNOK åpner torsdagen 9,7100 med USDNOK 8,6300.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.