Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,97/fat +0,61% siden fredag samme tid og +1,49% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen har hatt den sterkeste kvartalsutviklingen siden 2009. Oljeprisen steg med 31% i Q1 mot 40% i Q2’09. Med sanksjoner, stimuli og generell positivitet til risk etter en begredelig Q4’18. Vi har dog den siste tiden sett en utflating av prisen på bakgrunn av frykten for global resesjon da vi har sett svake makrotall fra blant annet Europa.

FKRAFT: Skagerak Energi eier 31,1m , omkring 29,7% av Fjordkraft. De meldte i går etter børs at de vurderer salg av omkring halvparten av posisjonen sin. De har hyret inn ABG til å se på salg av da opptil 15,5m aksjer. Hvis de selger hele posisjonen sin gir det en salgsverdi på NOK 581m. Totalt betyr det at omkring 14,9% av alle aksjene i selskapet bytter hender. Det kan fort skje at aksjene blir solgt med en rabatt i en slik bookbuilding. Mens vi skriver denne meldingen kommer det en melding om at bookbuildingen har skjedd og aksjene solgt. Kursen var på NOK 35,70, noe som tilsvarer en rabatt på 4,42% fra gårsdagens close. Skagerak har nå en lock up på 90 dager på de resterende aksjene.

MAKRO/FX: Det ryktes om god tone i pågående samtaler mellom Kina og USA. Markedet er sulteforet på slikt og Asiabørsene handler høyere . Det er dog ingen konkrete resultater på bordet så en viss forsiktighet bør påregnes. I USA hadde børsene en positiv dag, alle de store indeksene handler opp. De amerikanske rentene handler noe høyere, 2 år på 2,246, 10 år på 2,394 og lange 30 åringen på 2,819. USD sideveis, 1,1235 mot EUR og Index på 96,71. I dag slippes inflasjonstall og konsensus er 1,9 prosent åå. Det forsetter å komme lavere enn ventede makrotall fra Unionen og pågående forhandlinger med UK bidrar til et komplisert kart. Euro Index på 93,41. EURCHF på 1,1185 noe setter CHF i sterkeste nivåer siden fjoråret. GBP handler noe svakere, 1,3075 mot USD og 0,8595 mot EUR. I Østen stiger børsene på positivitet rundt trade talks. Shanghai legger på seg voksne 3,2 prosent, mens Nikkei er opp 0,82 prosent. Det er troen på avtale mellom USA og Kina som er hovedtema. YEN noe svakere, 110,70 mot USD og EURYEN handler 124,35. AUSUSD på 0,7100. Våre egen valuta ble svekket gjennom gårsdagen, mye på salg av longposisjoner i frykt for fallende vekst og renter ute. Det var mange med long NOKposisjoner som hentet hjem litt profitt. Dagens makrotall begynte med detaljomsetningsfall på 1,3 prosent mot ventet 0,1. Vi får videre arbeidstall fra NAV KL 10,00. NOK handler 9,6935 mot EUR og USDNOK omsettes 8,6250. Det store bildet er NOK fortsatt positiv, men intradagsstøy gjør bildet vanskelig.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.