Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $69,07/fat +1,34% siden igår samme tid og +0,86% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen bikket $69 for første gang i år. Dette kommer nok mest på bakgrunn av positive PMI tall fra Kina. De opplevde sin største økning side 2012. Så hvis goda makrotall fra Kina ikke er en kortsiktig event, står vi ovenfor et spennende rally. USA presser fortsatt videre på med sanksjoner, så her har man to eventer som kan trigge på tilbuds- og etterspørselssiden.

BAKKA: Bakkafrost kom i morgentimene med en trading update. De melder om totalt slaktevolum på 13,7k tonn. Selskapet guider ikke kvartalsvise volum, kun årlige. Ser vi på konsensus kom nok tallene inn 5-10% høyere enn ventet. Selskapet har selv guidet en global tilbudsvekst på 5%, mens sammenlignet med samme kvartal i fjor, leverte de en vekst på 12%. Risikoen ligger nok på oppsiden ifht estimatjusteringer.

PGS: Petroleum Geo-Services kom med flåteutnyttelse i dag for Q1. De ser en totalt aktiv flåte på 67% og 6% i tillegg på vei til oppdrag. 29% av skipene er på kontrakt, og 38% av er på multiklient. For ett år siden var tallene hhv 36% og 31%. Steaming var på 4%. Så total flåteutnyttelse var på det samme nivået, men miksen litt annerledes. Samme antall skip var i statistikken da som nå. Litt skuffende i våre øyne da kontraktsseismikk er ned, mens multiklient er opp.

MAKRO/FX: Makrotall løfter børsmarkedet. De amerikanske børser stiger og alle de store indeksene la på seg i overkant av én prosent. Dow handler nå 26,258, så ikke langt til all time high på 26,951. Lavere rente og godt makrobilde understøtter. 2 år rente på 2,309 med 10 år på 2,476 og 30 år på 2,876. USD på sterke siden, mye positiv USD flow mot statene. USD index på 96,90 med EURUSD på 1,1200. Teknisk sett er 1,1175 nivået spennende. I Europa var også børsene positive mandag, mye styrt av forhold utenfor unionen. Makro fortsetter å komme inn under konsensus og presset på ECB har ikke avtatt. PMI viser videre at den Tyske delen av indeksen faller videre og bør være til ekstra bekymring. EuroStoxx 50 opp 0,99 prosent. Euro Index 93,55 og EURCHF sideveis på 1,1190. GBP noe svakere, 1,3050 mot USD og 0,8590 mot EUR, lite med Brexit news. I Østen handler børsene sideveis, også her er industritallene positive, men fokus også mot trade talks. YEN noe svakere med risk on, 111,30 mot USD og 124,75 mot EUR. AUD faller noe, 0,7080 mot USD. Gull priset i USD faller videre, risk on gir den vanlig effekten. Gull omsettes 1292USDo. Gull har således falt gode 30USDo på kort tid. Aluminium på 1895USDt, Platinum stabil, 856USDt. Vår egen krone nøt godt av høyere olje, risk on og positiv stemning der ute. Renter og NOKpositiv flow bygger på bildet. Enighet i lønnsoppgjøret og i tråd med NB sine estimater er annet positivt element. EURNOK åpner dagen 9,6325 med USDNOK 8,6000. SEKNOK på 0,9250.

Teknisk sett er nivåer rundt 9,6000 viktig i den videre utviklingen av EURNOK.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg