Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $69,30/fat -0,74% siden igår samme tid og -0,13% siden Oslo Børs stengte. I likhet med aksjemarkedet virker det som fokuset til oljemarkedet er mot de positive kinesiske makrotallene og sanksjoner. I går fikk vi de offisielle amerikanske lagertallene som isolert sett var skuffende for oljeprisen. Vi fikk litt volatilitet (som alltid) ved fremlegging, men har holdt oss stabilt over $69 etter det. Råoljelagrene kom inn på +7,24m fat mot API som viste +3m fat. Bensinlagrene viste -1,8m fat mot API som viste -2,6m fat. Destillatene -2m fat mot API som vsite -1,9m fat. Amerikansk produksjon opp på 12,2m fpd, noe som står i kontrast med hva API indikerte for noen få dager siden med en nedgang til 11,9m fpd. Så en negativ rapport på mange måter.

NAS: Norwegian kom med trafikktall i dag. Total passasjertrafikk opp 9% åoå mot ventet 8%. Tilgjengelig setekapasitet opp 11% mot ventet 12,4%. Fyllingsgraden på 85% mot ventet 82,7%. Yielden på NOK 0,33 mot ventet NOK 0,34. Dette er ned fra NOK 0,35 fra samme måned i fjor, men da var påsken i mars. Så viktig å se mars og april sammen. April i fjor (uten påske) viste en yield på NOK 0,35, så april i år må overprestere for at disse månedene skal bli bra.. Nå kommer dette også litt med et bakteppe om Boeing 737 Max 8 problemene, men uansett ikke tall man vil se fra et selskap som har fokus om å bli mer lønnsomme. Tallene er dog roughly in line (litt under) med hva analytikerne venter.

MAKRO/FX: De pågående trade talks gir markedet et positivt bakteppe. Børsene globalt handler stort sett høyere. Det vil således bli viktig med resultater som underbygger positiviteten om vi ikke skal få en reprising når påsken melder sin ankomst. USA børsene opp og Nasdaq best i klassen med 0,60 prosent. USA renter sideveis, mens USD faller noe tilbake. EURUSD 1,1250 med Index på 96,65. Arbeidstall i dag kan gi utslag. Positiv PMI tall for Unionen samt noe mildere tone i Brexit løftet Europa høyere i går. Unionen er sultefôret på positive makro. Euro Index opp 1,17 prosent, mens DAX legger på seg gode 1,7 prosent. Euro Index på 93,70 og EURCHF handler 1,1220. ECB slipper referat fra siste møte i dag og det kan fort bli interessant lesning. I Østen er børsbildet stort sett uendret. YEN handler 111,45 mot USD og 125,20 mot EUR AUD sideveis og handler 0,7115 mot USD. NOK handlet mot sterke siden i går. Alle underliggende faktorer trekker samme vei. 9,6000 området i EURNOK synes viktig. EURNOK åpner torsdagen 9,6420 etter en tur 9,6050 onsdag. USDNOK 8,5815 med SEKNOK 0,9250

Norske TWI ( handelsvektet valutaindeks) i år, fallende kurve tilsier sterkere NOK.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.