Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $71,03/fat -0,52% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Ingen nye nyheter av signifikans. RBC (Royal Bank of Canada) melder at de venter en gjennomsnittlig Brentpris på $75/fat og en WTI på $67/fat. De peker på, som vi har sagt lenge, det geopolitiske bakteppet.

AKSO: Aker Solutions sikrer seg en kontrakt på Co2 fangst i Nederland. De regner med at installasjonen er operativ i 2021. Kontrakten er på omkring NOK 300m. Så en bra kontrakt for selskapet. De regner nok ikke inn hele inntekten i ett driftsår, men uansett, veldig positivt for selskapet. Denne installasjonen kommer som et push etter Parisavtalen, og sannsynligvis kommer man til å se lignende kontrakter fremover.

MAKRO/FX: Amerikanske børser endte flatt torsdag. Trade talks mot Kina ser ut til å gå i riktig retning, men fortsatt intet håndfast. EU-USA mot avtale i trade talks og til uken skal USA og Japan møtes til samtaler. Markedene priser inn enighet så et negativt utfall kan fort skape større bevegelser på nedsiden enn positivt utfall vil på oppsiden. USD noe svakere, Index på 96,65 med EURUSD på 1,1285. I Europa slippes vareproduksjonstall kl 1100. Konsensus er -0,5 prosent så terskelen er lagt. Euro Index på 94,20 og EUR holder på siste dagers økning. EURCHF på 1,1320. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei opp 0,68 prosent, mens Shanghai tar av tilsvarende. YEN handler 111,80 mot USD og 126,15 mot EUR. AUD sideveis, 0,7130 mot USD. Gull faller noe tilbake på positiv undertone i trade talks; 1298USDoz. Aluminium forsetter å falle i verdi mot USD, 1857USDt. Platinum på 897USDt, mens Sølv omsettes 14,93USDo. I Sverige kom inflasjon som ventet torsdag, 1,8 prosent åå. Riksbanken holder på sin poltikk og renter og stimuli holdes uendret. EURSEK på 10,4600 med SEKNOK 0,9190. Det er lite med nyheter her hjemme, fokus som før. Krona handler noe svakere uten de helt stor utslagene. EURNOK åpner dagen 9,6100 med USDNOK 8,5150.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.