Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $74,57/fat +3,60% siden onsdag (forrige handelsdag Oslo Børs) samme tid og +3,34% siden Oslo Børs stengte. USA trekker tilbake sitt fritak for visse land ifht Iranolje og eventuelle påfølgende sanksjoner. Fra første mai kommer USA til å ilegge land som kjøper olje fra Iran sanksjoner. Dette meldte de på mandag og det har sendt oljeprisen kraftig nordover.

SUBC: Subsea 7 har blitt tildelt kontrakt fra Vattenfall for dere offshore vindprosjekt utenfor Nederland; HKZ 1 og 2. Kontraktsverdien ikke enda annonsert da siste detaljer ikke er spikret. Subsea er også Vattenfalls partner for kontraktstilbudet på HKZ 3 og 4. Så her kan avtalene vokse. Positivt, men vi venter begrenset med oppgang grunnet denne nyheten i dag. Med en oljeprisen kraftig opp, vil nok aksjen i dag se en oppside.

TEL: DIGI leverte kvartalstall som viste en nedgang å-o-å. Omsetning på NOK 3,16mrd mot NOK 3,26mrd samme kvartal i fjor. EBITDA på NOK 1,51mrd mot NOK 1,54mrd i fjor. I lokal valuta falt EBITDA med 7%. EBIT på NOK 1,06mrd mot NOK 1,08mrd samme periode i fjor. CAPEX for 2019 guides til 11-12% av omsetning og de ser en EBITDA vekst på under 10%.

VALUTA: Påsken er over og markedene er stort sett på nivåer sett før vi stengte for høytiden. Det er lite med konkrete nyheter i trade talks, dog strammer det seg til ovenfor Iran som gir løft i oljepris. Det blir en uke med mye selskapstall. Det generelle makrobildet stort sett uendret, men Unionen sliter fortsatt med å levere bedre enn ventet og PMI tall for så vel Tyskland som Unionen kom inn under konsensus.

Børsene i USA endte mandagen blandet uten store utslag, Dow på 26,511 mens S&P500 sluttet 2,907 og Nasdaq ligger

8,015. Amerikanske renter et tick høyere, 2 år på 2,387 med 10 år på 2,58, mens 30 åringen omsettes 2,983. USD Index mot oppsiden, 97,05 mens EURUSD omsettes 1,1245. I Europa har børser vært stengt siden 18 april. Euro index 94,50 med EURCHF 1,1430. GBP noe svakere, 1,2975 mot USD og 0,8670 mot EUR. Ingen Brexit nyheter. I Østen handler børsene sideveis, risk har vært litt off i regionen i påskedagene. Nikkei på 22 256, mens Shanghai er 3 218. YEN handler 111,90 mot USD og 125,90 mot EUR. AUD handler 0,7120 mot USD. I Sverige er det rentemøte denne uken, konsensus er uendret rente og politikk, men spenning til ordvalg og horisont. EURSEK på 10,4850 med SEKNOK 0,9130. Vår egen NOK handler sterkere, drevet av oljeprisen. Ingen store nyheter i makrobildet. Vi tar med at det er utbytte tid og selv om hoveddelen reinvesteres i Norge kan flow av NOK ut av landet påvirker kronekursen, kjøp av valuta. Teknisk sett handler NOK på sterke siden og under mye omtalte 9,58 nivået i EURNOK, vi er ikke sikre dette vil vedvare.

EURNOK i lengre perspektiv.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.