Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $71,58/fat +3,47% siden i går samme tid og -0,64% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen bikker under $72/fat etter at OPEC melder produksjonsøkning og Trump sine uttalelser om at OPEC på senke prisen. Flere analytikere peker på at med bortfallet av Iranolje, kommer det til å bli vanskelig å holde produksjonsnivået nede vs øke for å dekke opp for bortfall og få med seg prisoppgangen de siste månedene.

UTBYTTE: Entra går ex. utbytte i dag; NOK 2,3/aksje. Aker ASA går ex utbytte i dag; NOK 22,50/aksje.

INFRNT: Selskapet Infront er ute i markedet og henter omkring NOK 1mrd via et obligasjonslån. Renten er på 3M EURIBOR + 5,75% p.a. Formålet med innhentingen er oppkjøpet av vwd Group, refinansiering samt transaksjonskostnader. Løpetiden på obligasjonen er på 4 år med forfall 15. mai 2023. Aksjen har siden børsnotering for snart to år siden gått fra NOK 23/aksje til å stenge i fredag på NOK 19,50/aksje. Med oppkjøpet av vil lønnsomheten til Infront styrkes og ha en såkalt innvannende effekt. Alt i alt, blir nok alt sett på som positivt for markedet.

AKSJEMARKEDET: Fersk makrodata fra Kina viser at industrisektoren viser positive tall etter fire mnd med kontraksjon. Sentimentet er fortsatt usikkert, men børsene i Asia endte i positivt terreng. Japan stengt, men Nikkei futures som handles i Singapore var opp 0,9%. Futurene i Europa peker på en positiv åpning, men her i Norge er det viktig å ha et øye til oljeprisen som har dykket nedover. Ha en god dag og kos dere med spennende markeder!!!

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.