Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $71,58/fat +3,47% siden i går samme tid og -0,64% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen bikker under $72/fat etter at OPEC melder produksjonsøkning og Trump sine uttalelser om at OPEC på senke prisen. Flere analytikere peker på at med bortfallet av Iranolje, kommer det til å bli vanskelig å holde produksjonsnivået nede vs øke for å dekke opp for bortfall og få med seg prisoppgangen de siste månedene.

UTBYTTE: Entra går ex. utbytte i dag; NOK 2,3/aksje. Aker ASA går ex utbytte i dag; NOK 22,50/aksje.

INFRNT: Selskapet Infront er ute i markedet og henter omkring NOK 1mrd via et obligasjonslån. Renten er på 3M EURIBOR + 5,75% p.a. Formålet med innhentingen er oppkjøpet av vwd Group, refinansiering samt transaksjonskostnader. Løpetiden på obligasjonen er på 4 år med forfall 15. mai 2023. Aksjen har siden børsnotering for snart to år siden gått fra NOK 23/aksje til å stenge i fredag på NOK 19,50/aksje. Med oppkjøpet av vil lønnsomheten til Infront styrkes og ha en såkalt innvannende effekt. Alt i alt, blir nok alt sett på som positivt for markedet.

AKSJEMARKEDET: Fersk makrodata fra Kina viser at industrisektoren viser positive tall etter fire mnd med kontraksjon. Sentimentet er fortsatt usikkert, men børsene i Asia endte i positivt terreng. Japan stengt, men Nikkei futures som handles i Singapore var opp 0,9%. Futurene i Europa peker på en positiv åpning, men her i Norge er det viktig å ha et øye til oljeprisen som har dykket nedover. Ha en god dag og kos dere med spennende markeder!!!