Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $71,84/fat +0,37% siden i går samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Vi opplevde fredag og mandag svake oljepriser, og vi pekte på fundamentale årsaker som økning i produksjon. Vi kan også se på hvordan finansmarkedene ligger posisjonert. Vi begynner å se at netto longposisjoner ligger på 13,38x vs shortposisjoner. Dette er nivåer vi ikke har sett siden 11. desember da oljeprisen var på vei ned. Dette er noe å ha i bakhodet når man vurderer oljemarkedet i det mellomlangsiktige bildet. Ser vi også på shortsiden av markedet, ligger nesten ingen av de noe short lenger. Ser vi på sykel #11, ligger markedet med like få shortposisjoner som tidlig høst i fjor. Disse to faktorene bør man ha i bakhodet om man vurderer timing i oljemarkedet.

NHY: Hydro oppdaterer markedet i dag med hvor mye cyberangrepet kostet selskapet samt Brasilprobelemene. De melder at cyberangrepene har kostet selskapet omkring NOK 400-450m i Q1. De melder også at de har en god forsikring, så vi venter at store deler av denne summen får de tilbake. Dette kan dog ta tid og ikke tatt inn i regnskapet med det første. De ser at volumene har falt sammenlignet med samme kvartal i fjor. For Extruded Solutions ser de et volum på 333k tonn mot 362k tonn i fjor. De kommer med fulle Q1 tall 5. juni (dette meldte de 12. april). Denne informasjonen vil nok ikke dra ned aksjen i dag, da de fleste har regnet inn mye av dette tidligere.

AKSO: Aker Solutions leverte kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 7,3mrd mot ventet NOK 6,47mrd. EBITDA ex special items på NOK 636m mot ventet NOK 615m. EBIT ex special items på NOK 329m mot ventet NOK 291m. Bunnlinja endte på NOK 149m mot ventet NOK 123m. Ordreinntaket var på NOK 5,5mrd mot ventet NOK 4,86mrd. Backlogen er på NOK 33,3mrd mot ventet NOK 33,52mrd. Alt i alt, et solid kvartal regnskapsmessig. De øker guidance for 2019 med «omsetning opp 10%» vs «mindre økning» tidligere. Konsensus ligger på en omsetningsvekst på 6%. De øker capexguiding litt. Med en EBITDA beat på 3,4% kan man nok fort vente seg en 2019 estimatendring på litt under beaten, sa backlogen var hakket svakere enn ventet.

TEL: Telenor kom med kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 27,71mrd mot ventet NOK 27,69mrd. EBITDA på NOK 11,18mrd mot ventet NOK 11,2mrd. Justert for IFRS16 kom EBITDA inn på NOK 12,43mrd. EBIT på NOK 6,66mrd (før IFRS16) mot ventet NOK 6,47mrd. Bunnlinja på NOK 3,83mrd (etter IFRS16, NOK 3,88mrd før IFRS16) mot ventet NOK 3,43mrd. Ganske jevnt med markedet med en positivt beat på bunn. Alt i alt, venter nøytral til svakt opp i dag.

FX/MAKRO: Aussie ledet risikoassets lavere tirsdag da kinesiske produksjonstall kom inn på 50,1 vs 50,5 tidligere. Aussie kan regnes som en proxy for Kinas utvikling da landet eksporterer mye råvarer til Kina. FED har møte i dag og i morgen, og torsdag skal Powell holde pressekonferanse. Dette kan bli en utfordring for dollaren, da uttalelser her vil påvirke. Inflasjonen er på 14-mnd lav så det ventes nok ikke uttalelser rettet mot renteheving. Personlig konsumindeksen ned til 1,6% ned fra FED sitt mål om 2%. En svak dollar, vil være positiv for risky assets og kan gi en boost til råvarer.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg