Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $71,80/fat uendret siden tirsdag samme tid og -1,44% siden Oslo Børs stengte. I går kom EIA oljelagertall. Råoljelagrene opp 9,93m fat mot API som viste opp 6,8m fat, det var i forkant ventet opp 1,49m fat. Bensinlagrene opp 0,92m fat mot API som viste ned 1,1m fat, det var i forkant ventet ned 1,01m fat. Destillatene ned 1,31m fat mot API som viset ned 2,1m fat, det var i forkant ventet ned 0,19m fat. Amerikansk produksjon på 12,3m fpd. Oljen kommer ned med disse nyhetene, spesielt sammen med at markedet mener at Russland og Saudi skal øke produksjonen for dekke opp for bortfallet av Iranolje. Med usikkerhet i Venezuela, kan det virke som OPEC er klare til å øke produksjonen sin da en eskalert konflikt kan føre til enda mer bortfall av Venezuelaolje.

SUBC: Subsea 7 kom med kvartalstall i dag. Omsetning på $859m mot ventet $799m. Justert EBITDA på $111m mot ventet $129m. Dette gir en justert EBITDA margin på 12,92% mot ventet 16,15%. Justert EBITDA fikk en $27m positivt effekt grunnet IFRS16 regler. Bunnlinja endte på $-19m mot ventet $2,6m. Backlogen på slutten av kvartalet var på $5,19mrd mot ventet $5,10mrd. Ordreinntaket var på $1,1mrd mot ventet $972m. Dette gir selskapet en book to bill på 1,3x mot ventet 1,22x. De guider en omsetning på omtrent det samme 2018, dvs rett over $4mrd i motsetning til markedet på $3,8mrd. Tidligere guidance på omsetning var «slightly lower». De peker på at EBITDA kommer til å være lavere enn tidligere år, dette er det samme som markedet venter. Tidligere guidance var «lower», men er nå «slightly lower». Alt i alt, skuffende marginer på det de leverte, men blir spennende å se hvordan markedet tar guidanceoppjustering. Får nok noen estimatnedjusteringer, men det blir nok veiet delvis opp av en mer positiv guidance.

FX/MAKRO: FED holder renten uendret og signaliserer at de ikke kommer til å gjøre noe større med renten med det første. De peker på at fortsatt jobbvekst og økonomisk vekst, men at en svak inflasjon ikke skaper noen argumenter for at renten skal en av veiene. Trump hadde dagen i forveien uttrykt at FED burde kutte renten med et helt prosentpoeng. Tydelig her at FED venter på økonomiske data før de evt endrer synspunkt. De kommer ikke til å fronte en retning for å skape et sentiment. SP500 falt 0,75% etter avgjørelsen og dollar index steg 0,21% i etterkant av uttalelsene. EURUSD falt fra 1,1221 til 1,1194. USDNOK gikk fra 8,6098 til 8,6671 og handler i skrivende stund til 8,6658.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.