Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $70,50/fat -1,81% siden igår samme tid og +0,17% siden Oslo Børs stengte. Flere kilder melder at Saudi Arabia har begynt å øke produksjonen sin innenfor OPEC+ rammene. Det er OPECmøte i slutten av juni og her blir det spennende å se om de øker target, dette er nok ikke uventet basert på uttalelsene som har kommet.

DNB: DNB leverte tall i dag. Omsetning kom på NOK 13,06mrd mot ventet NOK 13,04mrd. Netto renteinntekter kom på NOK 9,29mrd mot ventet NOK 9,48mrd. PTP på NOK 9mrd mot ventet NOK 9,06mrd. Låneavskrivinger på NOK 316m mot ventet NOK 370m. Bunnlinja endte på NOK 7,58mrd mot ventet NOK 7,46mrd. Selskapet fikk en ROE på 14,1% mot ventet 10,8%. CET 1 på 16,4% mot ventet 16,2%. Soliditeten og effektiviteten til selskapet er bra. Litt svakere på netto rentemargin, men overall bra levert. Markets leverer svakere og svakere og følger trenden i flere meglerhus dere tradinginntekter faller. Alt i alt, et svakt bedre resultat enn ventet og i et klima der markedet venter økte renter, kommer nok estimatene litt opp

EQNR: Equinor (tidl Statoil) leverte kvartalstall i dag. Omsetning på $16,48mrd mot ventet $18,45mrd. Justert EBIT på $4,19mrd mot ventet $3,92mrd. Justert bunnlinje på $1,54mrd mot ventet $1,35mrd. Produksjonen og realisert oljepris er omkring der markedet ventet. Realisert gasspris litt høyere enn estimatene. Hoveddriveren for bedre EBIT og bunnlinje er enkelt og greit en slankere drift. Cash flow in line. De opprettholder guidance. Estimatene kommer nok et par prosent opp på tallene.

FX/MAKRO: Aussie og Kiwi svekkes da tradere venter rentekutt neste uke. Svekkelsen av disse valutaene mot dollar kom også på bakgrunn av dollar sin styrkelse etter at markedet har mindre tro på rentekutt i USA. Arbeidsledighetstall senere i dag for USA kan skape bevegelser i dollarkryss.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.