Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $72,12/fat +1,51% siden igår samme tid og +1,38% siden Oslo Børs stengte. Oljemarkedet så glatt over bekreftelsen fra EIA om at oljelagrene vokser, og opprettholder fokuset på det geopolitiske bildet. Oljeprisen over $72/fat etter at det meldes om Iranske trusler mot Irak samt angrepene mot Saudi. USA uttaler at de tror Iran har gitt sin støtte til angrepet på oljetankerne og droneangrepet, men understreker at de ikke har noe bevis. USA trekker ut en del personell fra ambassaden i Baghdad.

NHY: Brasiliansk domstol har nå fjernet en av to embargoer. Embargoen som er fjernet er produksjonsembargoen som var lagt på i forhold til sivilsaken mot dem. Den embargoen som ikke er fjernet er produksjonsembargoen i forhold til straffesaken. En tredjepartskonsulent understøttet at fabrikken var trygg og aktoratet foreslå at embargoene skulle fjernes. Positivt for veien fremover og vi venter positiv kursutvikling.

UTBYTTE: Equinor går ex. utbytte i dag $0,26/aksje. MOWI går ex. utbytte NOK 2,60/aksje.

FX/MAKRO: Verdens børser forsetter å se etter positiv utgang på tradetaks og tollsatser. Safe haven flow og risk off i andre markeder er intakt. Økte geopolitiske spenninger på andre arenaer bidrar ikke til tøvær. Amerikanske makrotall kom inn under konsensus onsdag, så vel detaljhandel som industriproduksjon falt sist måned mot ventet oppgang. USA børsene ender alle høyere og Nasdaq best i klassen med en oppgang på 1,43 prosent. Rentene i USA lavere, 2 år på 2,159 prosent, mens 10 år omsettes 2,366 (se chart). USD index på 97,35 og EURUSD uendret på 1,1210. I Europa stiger børsene på samme positivitet, foruten Italia er alle indekser opp. Euro Index 95,00 og EUR stort sett uendret. CHF holder på siste tids styrkelse, 1,1295 mot EUR. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei ned, mens Shanghai marginalt i pluss. YEN holder på styrkelse noe som tilsier at markedet fortsatt holder på safe haven plasseringer. USDYEN 109,45 med EURYEN på 122,70. AUD noe lavere 0,6910 mot USD. I Sverige holder riksbanksjef Ingvars tale i dag og kommentarer til siste tids utvikling i makrobildet kan være spennende. EURSEK 10,7670 med SEKNOK 0,9075. NOK handler marginalt sterkere. Olje, børs og renter trekker alle samme vei. Stengt her hjemme fredag så færre aktører kan gi markedsutslag. EURNOK åpner 9,7780 med USDNOK 8,7185.GBPNOK 11,2000 og CHFNOK 8,6500.

Amerikanske renter

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.