Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $68,43/fat -2,65% siden igår samme tid og +0,87% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen kommer litt tilbake, men legger bak seg en crappy uke og faktisk den svakeste uke i 2019. Ingen større nyheter, utenom at Trump sier at Huawei kommer til å bli en del av en US-Kina handelseavtale. Oljeprisen brøt under 200 SMA i går, og det er fort at noen kontrære tradere ønsker å prøve seg ved første brudd ned. 200 SMA var støtte under forrige dip ned i starten av måneden.

AKERBP: Selskapet lukket en rullerende kredittfasilitet på $4mrd. Dealen ble 47% overtegnet og selskapet valgte bort de største deltakerne og endte opp meg 17 forskjellige banker som stille kreditt. Fasiliteten er en 3-års $2mrd arbeidskapitalfasilitet og en 5-års likviditetsfasilitet. Venter ingen kursreaksjon basert på nyheten.

SSO: Scatec Solar signerte en samarbeidskontrakt i Vietnam på 485 MW med MT Energy (MTE). Planen er å utvikle, finansiere, bygge og drifte store solcelleprosjekter i Vietnam. Avtalen nå er på tre prosjekter, og er på totalt 485 MW. Ikke mye mer info, men et positivt datapunkt. Aksjen ligger 10-15% under ATH, etter å ha kommet tilbake fra NOK 75/aksje.