Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,80/fat -0,82% siden i går samme tid og -2,33% siden Oslo Børs stengte. Saudi Arabia har vært ute og uttalt at fokuset til OPEC+ må fortsatt være å opprettholde et stabilt marked i H2’19. Markedet tolket dette som at de kommer til å holde produksjonen stram og oljeprisen stakk to dollar på oppsiden og dro med seg børsen. OPEC+ kjemper i mot den voksende amerikanske produksjonen. Fokuset til markedet, i likhet med aksjemarkedet, er frykten for økonomisk resesjon som blant annet kommer av de tøffe forhandlingene til USA, og flere land som viser svake økonomiske tall.

FKRAFT: ABG har blitt hyret inn for BKK ifht til salg av 15,67m av aksjene i Fjordkraft eller omkring 15% av selskapet. Denne meldingen kom i går kveld. De melder i dag tidlig om at salget har tatt sted og kursen ble på NOK 42,50. Prisen tilsvarer omkring 1mnd VWAP. Aksjen stengte i går på NOK 45,35. Etter denne transaksjonen eier BKK 15,25% av selskapet, og har en 90 dagers lock-up på de resterende aksjene.

SUBC: Siem Industries, som er representert i Subsea av Kristian Siem som styreleder og Eystein Eriksrud, har inngått en OTC opsjonsstruktur. Uten å vite hva prisen har vært på opsjonene kan dette virke som en zero cost opsjonsstruktur der Siem selger PUT opsjoner som tilsvarer 6 080 000 aksjer og kjøper CALL opsjoner som tilsvarer 4 560 000 aksjer. En zero cost struktur betyr at han mottar premie på å selge PUT opsjonene, og bruker den premien til å kjøpe CALL opsjoner. Grunnen til at vi tror det er en slik struktur er at en investor som sitter med et større knippe aksjer kan gjøre slike strukturer hvis de har tror på at aksjen skal stige frem i tid, uten å kjøpe aksjene direkte i markedet. Den risikoen de bærer er hvis aksjen faller under strike prisen på PUTene, som i dette tilfellet er på NOK 90, 85 og 83/aksje. Med andre ord, vi tolker dette dithen at Siem har tro på Subsea aksjen på dette nivået, og bruker opsjonsmarkedet til å satse på en oppgang. Under ser dere strukturen.

FX/MAKRO: Amerikanske børser blandet mandag, Nasdaq falt med rykter rundt de tre store og tar av 1,61 prosent. Dow og Russell2000 i positivt terreng. 2 års rente på 1,887 prosent, mens 10 år handler 2,100 prosent. USD handler noe svakere, 1,1250 mot EUR og Index på 97,10. I Europa tok børsene en sving mot oppsiden mandag. Euro Stoxx 50 la på seg 0,60 prosent. Euro Index på 94,90. EURCHF handler 1,1175. Konsumentpriser og arbeidstall senere i dag for unionen. I Østen er børsbildet blandet, Sydney høyere med rentekutt fra RBA. Nikkei og Shanghai med røde tall. Det er selvsagt den pågående trade uenighet som styrer mye. YEN holder på styrkelse og synliggjør sin posisjon som safe haven i regionen. USDYEN 107,95 med EURYEN på 121,40. AUD handler stabilt, 0,6975 mot USD. Gull fortsetter sin ferd mot oppsiden, 1330USDo tilsier nå et løft på gode 50USDo på kort tid. Sølv handler 14,758USDo. Aluminium handler lavere, 1774USDt med Platinum på 821USDt. SEK handler stabilt, 10,62 mot EUR og 0,9210 mot NOK. Vår egen valuta handler stabilt til tross for økt uro i oljemarkedet. Enighet i Nordsjøen og ingen strei trekker positivt. EURNOK handler 9,7785 med USDNOK 8,6850. GBPNOK 11,0050 og CHFNOK 8,7525.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.