Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,44/fat +2,85% siden i går samme tid og +2,88% siden Oslo Børs stengte. Russland uttaler at de er uenige med OPEC på hva en fair oljepris er. De uttaler dog at de skal bli enige med OPEC på produksjonsnivåer. Oljeprisen er nå i bear territoriet (ned over 20% fra topp). Russland trenger en betydelig lavere oljepris enn Saudi Arabia som trenger $80-845/fat. Putin uttalte at $60-65/fat er bra for Russland og at OPEC bør ta inn over seg fall i produksjon fra Iran og Venezuela. Med andre ord, Russland kommer ikke til å trykke på for å kutte produksjonen videre.

AKSJEMARKEDET: Etter en periode med dårlig børser og tweets fra Trump som øker frykten for handelskrig og økonomisk resesjon, fikk markedet seg en pause under minneseremoniene til D-Dagen. I samme sleng har ECB uttalt at det kan være aktuelt å åpne opp verktøykassen med stimuli og FED snakker om rentekutt. Dette gir markedet litt håp og vi ser aksjer får litt understøtte, samt at oljeprisen før støtte. Markedet er avhengig av ro, og positiv nyhetsflow, så kan vi få en spennende tid foran oss. Fundamentalt er OSEBX priset til en CAPE på 15x noe som er midt i rangen og den statistiske sannsynligheten for positiv avkastning de neste 12 månedene er på 60%. På PB nivå er OSEBX priset til 1,6-1,7x. Sannsynligheten for positiv avkastning de neste 12 mnd er på 74%. Alt i alt, er det makroøkonomiske bakteppet usikkert, men statistisk sett er Oslo Børs priset slik at oppgang er mest sannsynlig.

FX/MAKRO: Amerikanske børser blandet torsdag, Russell2000 svakt i minus, mens de tre andre store indekser la på seg i overkant av 0,5 prosent. Den globale fokus mot renter og behovet for å holde de lave som plaster på «vekstsåret» der handelskonflikter, inflasjon og stimuli ikke har skapt ønskede resultater vedvarer. US 2 år på 1,876 prosent, 10 år på 2,122 prosent og lange 30 åringen på 2,619 prosent. USD relativt sideveis siste døgnet, Index på 97,00 med EURUSD på 1,1265. Arbeidstall senere i dag blir viktige. I Europa holde ECB møte i går. De holdt ikke uventet renter uendret, men valgte å skyve en mulig renteheving utover på tidsaksen. Det som var sent 2019 er nå skjøvet til sent 2020. Global forhold brukes som mye av grunnen, men vil tro lesning av egne makrotall ikke gir de ønskede svar. Industritall fra Tyskland viser fall på 1,9 prosent mm mot ventet -0,4 prosent, underbygger ECB. Eurobørsene blandet, DAX, CAC og EuroStoxx 50 lavere, mens London og Milan og Madrid ender høyere. Euro Index 94,95. CHF sideveis på nivåer fra siste dager, 1,1170 mot EUR. I Østen er det positive børser; Shanghai er stengt, mens Nikkei og Sydney legger på seg henholdsvis 0,49 og 0,72 prosent. PBOC uttaler at en viss fleksibilitet i YUAN er positivt, valutaen USDCNH på 6,9400. Yuan på svakeste nivåer siden Q4 2018 og årsskiftet 2016/2017. 6,98 nivået er nivåer å holde øye med. YEN handler noe svakere, 108,45 mot USD mens EURYEN omsettes 122,20. AUDUSD på 0,6970 og KIwiUSD 0,6620. Gull holder på styrkelse, 1.336USDo. Aluminium på 1.775USDo. Det er lite nyheter hos nabofolket, EURSEK handler 10,6200 som gir SEKNOK på 0,9220. Draghis rentes syn gir neppe bensin til rentebålet i Stockholm. SSB ser lavere vekst som følge av globale forhold. Vedlagt henger link til gårsdagens analyse som er vel verdt en gjennomgang. Dagens makrotall fra Norge viser vekst på 2,2 prosent i industriproduksjonen. BNP opp 0,4 prosent mm. Spenningen stige til KPI. NOK handler sideveis, 9,7975 mot EUR, USDNOK på 8,6975 og GBPNOK ligger 11,0400.

( https://www.ssb.no/nasjonalregnskap-og-konjunkturer/artikler-og-publikasjoner/handelsspenninger-gir-svakere-vekstutsikter-for-norsk-okonomi)

USD/CNY (USA/Kina)

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.