Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,49/fat -0,22% siden igår samme tid og 2,34% siden Oslo Børs stengte. Lagertallene i går dro oljemarkedet videre nedover under $60/fat. Algerie uttalte dog i natt at OPEC+ kanskje burde gjøre kuttene enda dypere. Sannsynligvis vil nok OPEC, i våre øyne, ikke gjøre kuttene dypere. Dette vil stimulere til enda mer amerikansk produksjon (breakeven for skiferprodusentene ligger rundt disse nivåene) og verdien av kuttene blir mindre. Det kommer meldinger i disse minutter fra Britiske kilder om en skipshendelse (les: ulykke) i Omanbukta nær den Iranske kysten. Oljen hopper 2%. Lite info, men hendelsen skjer i et konfliktfylt område.

ELK: Elkem kommer med profitwarning for Q2’19. De uttaler at resultatet kommer til være omtrent 25%. Selskapet uttaler dog at deres kostnadsforbedringsprogram går som planlagt og de har et mål om å kutte NOK 500m i kostnader i 2019. De peker på at utfordringen er silisiummarkedet har utviklet seg betydelig svakere enn ventet da sanksjoner blir innført i øst og vest. EBITDA i Q1 var på NOK 852m, og det er som sagt estimert 25% lavere, så estimert blir det en EBITDA på NOK 639m.

DNB: Rune Bjerke trer av som Adm. Dir. i DNB og CFO Kjerstin Braathen tar over byttet skjer 1. september. Venter ikke noen kursreaksjon på nyheten.

FX/MAKRO: Amerikanske børser blandet onsdag, Russell 2000 noe høyere, mens resten av indeksene var i rødt. Inflasjonen i USA kom inn et tick lavere enn konsensus og som i resten av verden synes frykt for høyere rente være avtagende. 2 års rente i USA 1,864 prosent, 10 år på 2,110 prosent og 30 år på 2,604 prosent. I dag slippes arbeidstall for førstegangssøkende. USD styrker seg noe og index er 96,90 og EURUSD er igjen under 1.1300. Renter faller også i Europa og presset på ECB er uendret (se chart). I dag er det rentemøte i Sveits uten at markedet venter de store endringer. Industriproduksjon for Eurosonen slippes KL 1100, konsensus her er -0,4 prosent. Eurobørsene i tok alle av rundt 0,5 prosent onsdag. Euroindeks på 95,50. EURCHF handler 1,1240. GBP USD på 1,2690 og EURGBP på 0,8905. I Østen er børsbildet blandet, Shanghai opp 0,1 prosent, mens Nikkei er ned 0,57 prosent. Sydney handler flatt. Fokus i regionen rettet mot Hong Kong og urolighetene der. Gull holder på siste tids styrkelse , vi ser Gull over 1340USDo og gjenspeiler at risk ikke er tilbake. Aluminium på 1782USDt og Platinum på 813USDt. Sølv omsettes 14,812USDo. Regionalt nettverks rapport til NB viser høyere vekst og veksttakten er den høyeste siden høsten 2012. Positiv rapport for de som ser for seg høyere renter her hjemme. Vi tar med at kapasitetsutnyttelsen og sysselsettingen begge har økt og derav press på lønninger og kvalifiserte personell. EURNOK åpner 9,7775 med USDNOK 8,6500. GBPNOK på 10,9800 og CHFNOK omsettes 8,6975.

Euro renter 10 åringer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.