Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $61,50/fat -1,58% siden igår samme tid og -0,31% siden Oslo Børs stengte. I etterspillene av torpederingene av tankskipene i går, uttaler USA at det er Iran som står bak. Iran blånekter selvfølgelig for dette. Hva som stemmer er umulig å si, da disse landene, mildt sagt, ikke er bestevenner. Uansett er dette en situasjon som kan påvirke oljeprisen. Omtrent 20% av verdens oljetilbud og 30% av all olje i tankskip fraktes gjennom Hormuzstredet (Gulf of Oman) og økning i spenningene der, kan seriøst påvirke oljeprisen. OPEC kutter etterspørselsanslaget for olje. Dette kommer på bakgrunn av handelsutfordringene verden står ovenfor. Disse nedrevideringene vil nok bli hensyntatt når de skal vurdere produksjonskuttavtalen snart. Dette øker muligheten for enda dypere kutt for alliansen.

AKER/AKSO: Svein Oskar Stoknes går fra sin stilling som CFO i AKSO til CFO i AKER ASA. Senior Vice President for Group Controlling i AKSO tiltrer stilling som CFO.

REC: Rec Silicon har tidligere annonsert at de skal stenge ned Moses Lake fabrikken for en lengre tidsperiode den 30. juni 2019. De melder nå at de skal utsette avgjørelsen til 15. juli 2019. De begrunner dette med G20 møtet i Osaka, Japan 28-29. juni der global handel kommer til å bli et tema. REC sliter med tollbarrierer mellom USA og Kina og dette påvirker selskapet ekstremt.

SUBC: I går meldte Subsea om en kontrakt på Sverdrup Fase 2. kontrakten er på mellom $150-300m, og er tildelt av Equinor. Arbeidet begynner i 2021. Dette er Subsea sin første kontraktsannonsering i Q2 og uten flere tildelinger ligger de an til en book to bill på 0,7x. Bra med kontrakt, men enn så lenge venter vi ingen større endringer i analytikernes estimater.

FX/MAKRO: Amerikanske børser stiger, hovedfokus mot renter og det oppkommende Fed møtet til uka. Omanbukta bidrar til økt friksjon mellom Iran og USA og bidrar til sterkere USD. I dag slippes industriproduksjon og detaljomsetningstall og større avvikt kan bidra til Feds vurderinger. Alle indekser er opp i USA, Russell2000 best i klassen og legger på seg 1,04 prosent. Renter fortsatt under press, mens USD handler 1,1275 mot EUR. Index på 97,05. Makro fra Eurosonen i går viser fall i vareproduksjon på 0,5 prosent mot ventet 0,4 prosent. På linje med forventninger men nivåene er langt fra tilfredsstillende. Eurobørsene stiger og renter er under press. Euro index på 95,45. I Sveits holdt SNB renter uendret og som ofte før snakker sentralbanken CHF lavere. Intervensjon er aktuelt, men historisk sett har det vært en dyr vei å gå. EURCHF handler 1,1200 noe som gir oss litt sterkere CHF. I UK vant Boris Johnsen en avstemming og styrker sin posisjon. Vi tror EU ikke ønsker seg den utviklingen. GBPUSD 1,2680 med EURGBP 0,8890. GBPNOK handler 11,0000. I Østen er børsbildet blandet, Shanghai ned 0,78 prosent, mens Nikkei og Sydney handler noe høyere. YEN handler sterkere, 108,30 mens USDCNH omsettes 6,9350. Gull fortsetter sin vei nordover. Økte spenninger bidrar og safehaven flow kommer som følge av risk off. Gull handler 1.357USDo. Aluminium på sideveis, 1.775USDt. I Sverige slippes inflasjonstall KL0930. Konsensus er 1,9 prosent åå. Stor avvik vil gi markedsreaksjoner i SEK; EURSEK 10,7000 med USDSEK 9,4885 og SEKNOK på 0,9150. NOK handler sideveis, fokus mot oljepris og renter. EURNOK handler 9,7900 med USDNOK 8,6800.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.