Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,70/fat -2,21% siden igår samme tid og -1,65% siden Oslo Børs stengte. Vi har snakket en del om de fundamentale punktene de siste dagene. Ser vi litt over til de finansielle aktørene og hvordan de er posisjonert ser vi et bilde som er balansert. I slutten av april snudde markedet og ble sterkt negative. Long vs shortposisjoner i oljen (Brent+WTI) snudde på 10,58x og falt kraftig. Vi er nå på en long vs short på 3,77x. Vi ser også at brutto short øker, men er langt fra så negativt som var har hatt i tidligere oljeprisfall. Traderne er posisjonert for økonomisk tilbakegang og tiden vil vise om de får rett. Ser vi på heating oil er posisjonene så negative nå at vi må tilbake til 2016-2017 for å se samme negativitet. Angrepene mot skipene i Hormuzstredet kom i slutten av forrige uke og vil ikke vise seg på statistikken enda. Markedet har tatt i mot her på $60/fat, så en liten økning i netto long bør man vente seg, men fortsatt ingen tegn til at markedet er overbevist om at oljen skal veldig mye nordover enda.

EVRY: Tieto og Evry fusjonerer. Dagens Evry-aksjonærer vil sitte med 37,5% av det nye selskapet, samt at aksjonærene får NOK 2mrd i godtgjørelse. Transaksjonen verdsetter Evry til NOK 35,48/aksje, 15% over gårsdagens close. Det at Tieto kjøper dem har vært snakk om i flere år. Fusjonen er avhengig av aksjonærenes godkjennelse i slutten av året.

NRC: Selskapet vant en kontrakt på NOK 43m. Kontrakten er fundamentering og bygningsarbeid på Borg Havneterminal i Fredrikstad. Kontrakten er på ¾ år. Selskapet har slitt med svake marginer og fikk i 2018 0% nettomargin. Bra med kontrakt, men venter ikke store bevegelser på aksjen på bakgrunn av denne kontrakten.

FX/MAKRO: Fed møter starter i dag og markedet har fokus mot morgendagens resultat. USA børsene legger alle på seg og mye vektlegges tro på lavere rente. 2 års rente på 1,852%, mens 10 åringen handler 2,077%. USD sideveis, Index på 96,95 og vi har EURUSD på 1,1230. I Europa slippes inflasjonstall for EU KL 1100. Disse sammen med ZEW indeksen fra Tyskland kan disse gi markedsutslag i dag. Konsensus for inflasjonen er 0,8 prosent åå, så forventingene er ikke skrudd i været. Draghi snakker i Portugal, dog før inflasjonstallene. Euro Index på 94,85 og EURCHF handler 1,1210. Gull handler høyere, 1.350USDo, geopolitisk støy i fokus. Aluminium på 1.760USDt. Små utslag her hjemme, Nok stabil men kan synes som svake siden er mer attraktiv. EURNOK åpner dagen 9,8125 med USDNOK 8,7350 og GBPNOK 10,9400.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.