Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,40/fat +2,80% siden igår samme tid og +1,02% siden Oslo Børs stengte. Oljen stiger på bakgrunn av, i våre øyne, uttalelser fra Trump om at han og XI hadde en god telefonsamtale. De skal ha en forlenget møte ved G20 samlingen, samt at deres respektive team skal snakke i forkant. Aksjemarkedet samt oljemarkedet løftet seg på nyheten. Markedet øyner (les håper) på en løsning slik at man ikke får en eskalering i handelskrigen.

XXL: PE selskapet Altor kjøper seg opp i XXL. De kjøper 3,1m treasury shares fra XXL til NOK 25/aksje, samt at de kjøper 7,1m aksjer fra eksisterende aksjonærer. Fra før av eier de 6,9m aksjer. Etter transaksjonen eier de 17,1m aksjer (inkl treasury shares), noe som representerer 12,29% av selskapet. De har også bedt om styreplass. Styreleder Øivind Tidemandsen har som en del av transaksjonen solgt 2,4m aksjer til Altor. Vi tolker nyheten som positiv da Altor er en stor aktør samt at de ønsker endringer for å bedre situasjonen. Venter en positiv kursreaksjon på nyheten i dag.

OSLOBORS: Euronext fullfører nå kjøpet på Oslo Børs VPS. De eier nå 97,8% av aksjene, og resten av aksjene som ikke har gitt aksept får til 28.06 til å gjør det. Euronext kommer til etter det å kjøpe de resterende aksjene iht Aksjeloven.

FX/MAKRO: Trump og Xi i telefonen, tro på lavere renter og Draghi med full verktøykasse. Dette lover bra for børsene, eller…… USA børsene stiger tirsdag og alle indekser er opp i én-prosent rangen. Nasadaq best i klassen, opp 1,39 prosent. Fed avslutter sitt rentemøte i dag og spenning til sentralbankens rentesyn på tidsaksen. Resultatet slippe som vanlig KL2000 Norsk tid. Fed møter pressen KL 20,30 Norsk tid. Renter noe høyere, men på siste tids nivåer, 2 år 1,880 med 10 år på 2,073. USD holder seg mot sterke siden, 1,1190 mot EUR og en Index på 97,15. Draghis uttalelser om full verktøykasse og muligheter for nye stimuli er vel og bra, men bør reise noen seriøse spørsmål om veien dit. Effekten i korte bildet er positiv og alle eurobørsene fikk seg en oppsving i går. EuroStoxx 50 la på seg gode 2,06 prosent. Eurorenter faller og vi ser alle lokale rentesatser på rekordlave nivåer. SEK, EUR, FRF, ITL og tyske faller alle. Gårsdagens ZEW indeks var ikke god lesning. EUR index stiger noe, 94,90, mens krysset EURCHF er uendret på 1,1195. BJ eller Boris Johnsen synes å dra ifra i kampen om 10 Downing Street. Inflasjonstall senere i dag, konsensus er 2,0 prosent åå, GBPUSD 1,2550 med EURGBP på 0,8915. I Østen tas overnevnte nyheter imot positivt, alle børser er høyere. Shanghai opp 1,334 prosent, mens Nikkei stiger 1,72 prosent. Det er mindre utslag i FX verden, USDYEN på 108,30 og EURYEN på 121,30. USDCNH på 6,9050 og AUDUSD på 0,6875. Gull holder på siste tids styrkelse, 1.349USDt , det politiske klima er uendret så safe haven flow opprettholdes. Aluminium uendret, 1.770USDt. Platinum på 802USDt. Sølv på 14,967USDo. Positiv dag på Stockholm børsen, renter faller og SEK holder seg på svake siden. Riksbanken synes låst, forholdene ute i fokus. EURSEK på 10,6875 og SEKNOK 0,9175. NOK sideveis og økt spenning mot vår egen sentralbanks møte som slipper resultatet i morgen KL1000 i motsetning til verden der ute synes NB sine utfordringer ligge på andre siden av aksen. EURNOK åpner 9,7900 med USDNOK på 8,7450 og GBPNOK på 10,9850.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.