Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $65,61/fat +2,20% siden fredag samme tid og +0,43% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom inn fredag og viste økning på én oljerigg. Oljemarkedet har ett fokus og det er hva som skjer i Midtøsten. Det snakkes om enda sterkere sanksjoner mot Iran fra i dag, men ikke mer konkret enn det. Ellers rolig på nyhetsfronten for oljemarkedet.

OSLOBØRS: Futurene i Europa peker omtrent en halv prosent opp på morgenkvisten. Nyhetsflowen fra selskapene er tilnærmet ikke-eksisterende da vi nærmer oss sommeren. Med en oljepris som bikker på nordsiden av $65/fat og positive futures i Europa, venter vi en positiv børsdag.

TGS/SPU: Sammenslåingen av TGS og Spectrum ble godkjent av selskapenes generalforsamlinger. Det ventes at SPU aksjer blir konvertert til TGS aksjer etter sommeren. Frem mot det blir aksjekursen på SPU, TGS aksjerkurs x 0,28. SPU aksjonærene mottar 16m TGS aksjer og eier da 14% av TGS etter sammenslåingen. Det at SPU aksjonærer nå blir en del av TGS kan føre til at noen som mottar disse aksjene ønsker å selge og dermed skape et press i TGS aksjen på nedsiden.

FX/MAKRO: Amerikanske børser falt noe tilbake fredag etter sterk uke. Det er lite med nyheter, Dow ned 0,13 prosent, mens brede Russell2000 tar av 0,93 prosent. Renter på fallende trend, 2 år på 1,767 prosent, mens 10 år omsettes 2,047 prosent. USD handler på svake siden, Index på 96,65 med EURUSD på 1,1375. Makro fra Unionen fredag kom inn noe høyere enn konsensus, men avvikene var marginale. Vi får ta med at nivåene er på lave siden. Børsene blandet, Milan, Stockholm og Madrid høyere, mens Dax og CAC med røde tall. Euro Index på 95,50. CHF noe svakere, EURCHF på 1,1125. GBP handler 1,2755 mot USD og 0,8920 mot EUR. Siste runde i valgkamp i gang. I Østen åpner uka med høyere børser, marginale utslag. YEN stabil, 107,40 mot USD og EURYEN 122,30. Gull holder seg på siste tids high, 1.409USDo. Fokus her på geopolitisk temperatur og pågående «konflikter». Aluminium på 1.772USDt med Platinum på 818USDt. Sølv på 15,383USDt. NOK mot sterke siden, ingen nyheter over helgen. Fokus på renter, olje og forholdene ute. EURNOK på 9,6585 med USDNOK 8,4750 og SEKNOK 0,9090.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.