Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $64,70/fat -1,39% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Lite nyheter, Iran/USA drar opp og frykt for global resesjon trekker ned.

OSLOBØRS: Prisingen på børsen er nå rundt normaliserte nivåer. OSEBX er priset til 1,73x PB mot snittet på 1,75x. Tar man ut oljerelaterte er indeksen priset på 1,85x mot snitt på 1,75x. På CAPE er indeksen priset til 15,5x. 50-60% sannsynlighet på positiv 12m avkastning fra disse nivåene. Så på disse metrikkene ligger vi egentlig i ingenmannsland nå. Mye fokus G20 møtet i Japan. Ser vi på sannsynligheten for resesjon, har NY FED utviklet en modell basert på rentespread. Den modellen indikerer nå 30% sannsynlighet for resesjon innen mai 2020. Mye står nok på G20 møtet da verden frykter at handelskrigene ikke blir løst og gir vann på mølla ifht global resesjon. Ser ikke markedet noen positivitet ut derfra, kan det bli tungt aksjemarked.

KOMP: Styreleder Live Haukvik trekker seg som styreleder i Komplett Bank. Hun er CFO i Komplett Bank og med bankens press den siste tiden uttales det at arbeidsmengden er for mye for å kombinere med hennes fulltidsjobb. Stig Eide Sivertsen blir styreleder og Haukvik blir styremedlem. Harald Hjorten trer inn som styremedlem og Casper Wakefield trekker seg ut av styret.

FX/MAKRO: Fokus rettes i økende takt mot G20 møtet i Osaka til helgen. Trump i møte med Xi og Putin og spesielt møtet med Kinas leder vektlegges. Kinas visestatsminister i telefonmøte med USAs finansminister og andre seniorledere. Det forventes ingen rask løsning på trade talks. Iransituasjonen også i fokus og økt spenning gir risk off modus og flow inn i safe haven. I USA faller brede Russell2000 1,26 prosent, mens de andre store indeksene har mindre utslag. 2 års rente på 1,715 prosent og 10 år ligger 2,000 prosent. USD mot svake siden, index på 95,45 og EURUSD på 1,1400. Eskalering rundt Iran vil kunne raskt påvirke

valutaen. Global vekst fortsetter å falle og spesielt i Unionen som har brukt store summer på stimuli må dette være dårlig lesning. Børsene i Unionen med røde tall mandag. London mot strømmen og legger på seg 0,12 prosent. Euro index på 95,50. GBP handler sideveis, 1,2755 mot USD og 0,8940 mot EUR. CHF på sterke siden, flow to safety. EURCHF handler 1,1080. SNB kan være i manesjen. I Østen faller børsen på negativ tro på trade talks. Shanghai tar av 1,23 prosent, mens Nikkei er ned 0,57 prosent. YEN på sterke siden og handler rundt sterkeste nivåer siden sommer 2017. USDYEN 106,90 med EURYEN 121,95 AUD omsettes 0,6960 mot USD. USDCNH på 6,8840. Gull stiger videre, opp gode 10USDo siden mandag. Vi ser Gull på 1.431USDo og Gull fremstår som en favoritt som safe haven. Aluminium på 1.787USDt. Platinum på 816USDt og Sølv 15,394USDo. I Sverige har Riksbanken møte, lite tro på endringer av renter eller politikk. SEK noe sterkere, EURSEK på 10,5850 med SEKNOK 0,9150. NOK handler sideveis mot EUR i smal range. EURNOK åpner dagen 9,6825 med USDNOK 8,4935. Det er lite med nyheter her hjemme. Norges Banks tall for valutasalg i juli neste tall å vente på, kommer 28 juli. SSB slipper Detaljhandelstall 27.06 og vareproduksjon 28.06.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.