Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,22/fat +0,11% siden igår samme tid og +0,17% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom i går. Råoljelagrene ned 12,8m fat mot API som viste ned 7,6m fat. Bensinlagrene ned 1m fat mot API som viste ned 3,2m fat. Destillatene ned 2,4m fat mot API som viste opp 0,15m fat. Amerikansk produksjon ned 100k fpd til 12,1m fpd. Alt i alt, en positiv rapport for oljeprisen.

AKSJEMARKEDET: Det meldes om at USA og Kina er tilnærmet enig. En enighet vil stoppe neste runde med tariffer på $300mrd av varer. Det sies at det bare er hvordan det skal legges frem og ordlyden. Kilder sier at avtalen er ferdigskrevet. Vi venter en positiv dag på børsen med og spesielt Norge med en oljepris over $66/fat. Oslo Børs handler som vi har nevnt før på normaliserte nivåer og man trenger nyheter for å dra børsen i en eller annen retning. En avtale mellom USA og Kina kan være det som drar børsen da frykten for global resesjon har lagt en demper på finansmarkedene. Som vi skrev i morgenkommentaren på tirsdag: Prisingen på børsen er nå rundt normaliserte nivåer. OSEBX er priset til 1,73x PB mot snittet på 1,75x. Tar man ut oljerelaterte er indeksen priset på 1,85x mot snitt på 1,75x. På CAPE er indeksen priset til 15,5x. 50-60% sannsynlighet på positiv 12m avkastning fra disse nivåene.

FX/MAKRO: USAs finansminister Steven Mnuchin uttalte i går at en trade deal mellom Kina og USA var så godt som klar. Denne uttalelsen i forkant av helgens G20 møte gir økt optimisme for et produktivt toppledermøte. Nyheten kom etter stengning av børsene i USA, men løfter Østen og vil bidra til en god start i Europa. Det var små utslag på børsene i USA i går, Nasdaq opp 0,32 prosent, mens resten av indeksene svakt i rødt. Renter stiger med positiv tro på avtaler, 2 år på 1,789 prosent, mens 10 år ligger 2,059. USD handler noe sterkere, men intradagsbevegelsene er små. Index på 95,90 med EURUSD 1,1355. Positiv geopolitisk klima kan gi økt risk appetitt og flow ut av safe haven og inn i markedet. I Europa slippes inflasjonstall KL1400, konsensus er 1,4 prosent åå. Bredriftstillitindeks for hele EU slippes KL1100. Røde tall på børsen i Europa i går, spenning til åpningen i dag. Euro Index på 95,45. EUR sterke mot CHF, 1,1140 på morgenkvisten. I Østen har vi en sterk børsdag, alle store indekser er opp. YEN svakere med risk on, 108,10 mot USD og EURYEN 122,70. AUDUSD 0,6995 med USDCNH på 6,8810. Gull faller også tilbake med siste døgns utvikling, omsettes 1.409USDt og om G20 ender er det rom for reprising av siste tids positivitet. Aluminium på 1.818USDt med Platinum på 816USDt. Detaljhandelstall her hjemme kom inn med fall på 1,3 prosent mot ventet fall på 0,8 prosent. NOK styrket seg gjennom onsdagen og åpner dagen 9,6575 mot EUR og USDNOK på 8,5050. SEKNOK på 0,9170. G20 positivitet blir neppe negativt for oss her i nord. Norges Bank slipper valutasalgstall i morgen.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg