Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,19/fat uendret siden igår samme tid og -0,47% siden Oslo Børs stengte. G20 møtet begynner i dag og varer denne helgen. Deretter er det rett på med OPEC møtet 1-2 juli. Markedet venter at avtalen opprettholdes. Iraks oljeminister har vært ute og sagt at den kan bli diskusjoner om dypere kutt enn nåværende på 1,2m fpd. Spennende globale møter de neste fire dagene.

AKSJEMARKEDET/REC: Med tanke på at G20 og OPEC møtes er det viktig å tenke hva slags aksjer man ønsker å handle på bakgrunn av utfall der. Fokuset i markedet har vært global handel og frykt for en forverring. Det ventes en uttalelse og avtalen mellom USA og Kina. Med en løsning der vil aksjer som lever godt av global handel gå godt. Samt vil REC påvirkes positivt. Kina har hatt en høy tariff på silisium som blir importert til Kina fra USA og dette har satt en sterk demper på selskapet og aksjen. Nå vet man ikke om en avtale inneholder en løsning på dette området, men en positivt tone mellom landene kan påvirke aksjen positivt. Hvis det dog ikke blir en bra avtale, vil aksjen oppleve en massiv skrell. Selskapet har utsatt nedstenging av Moses lake anlegget til etter dette møtet.

VEI: Veidekke har blitt tildelt kontrakt på å bygge et Marriot Hotell i Bergen. Kontrakten har en verdi på NOK 220m og skal utføres over halvannet år. Dette gir en estimert årlig omsetning på NOK 146.67m.

FX/MAKRO: G20 er hovedfokus og markedene er i spenning før vi ser resultat av samtalene i Osaka. Trump og Xi møtes og én felles uttalelse vil være positivt for markedene. I USA steg børsene i går, Russell2000 la på seg gode 1,74 prosent. 2 års rente på 1,741 prosent, mens 10 års 2,017 prosent. USD sideveis, Index på 95;75 og EURUSD på 1,1370. Inflasjonstall slippes 14,30 og konsensus er 1,6 prosent åå. Tysk inflasjon et par trick høyere enn ventet i går, positivt for ECB som ellers sliter med inflasjonen i Unionen. KL1100 i dag slippes tall for hele EU, konsensus en 1 prosent åå. CHF noe sterkere, 1,1085 mot EUR. Euro Index på 95,45. GBP handler 1,2690 mot USD og 0,8975 mot EUR. I Østen faller børsene etter sterk dag torsdag og økt spenning i forkant av G20 Shanghai ned 0,88 prosent og Nikkei ned 0,51 prosent. Yen sterkere, 107,70 mot USD og 122,40 mot EUR. AUD omsettes 0,7010 mot USD. Gull mot oppsiden igjen etter å ha handlet mot nedsiden i går, Gull ligger 1.420USDo. Aluminium under 1.800USDt og omsettes 1.792USDt. NAV arbeidsstall slippes KL1000 samtidig som NB sine valutasalgstall for juli. NOK handler 9.6775 mot EUR, midt i siste dagers range. USDNOK på 8,5125 og SEKNOK på 0,9175.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.