Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $58,17/fat -0,27% siden fredag samme tid og -0,97% siden Oslo Børs stengte. Det kommer ut nå at flere analytikere tror at Saudi kommer til å holde oljeprisen oppe før Aramco børsnotering. Dette var noe vi i GAT var ute og skrev i vår morgenkommentar oktober 2017. Børsnoteringen har blitt utsatt og utsatt. Ved Aramco sine resultater for H1, melder Saudi nå at de kommer til å notere deler av selskapet i 2020-2021. Dette gjør at vi fortsatt tror at Saudi kommer til å stimulere oljeprisen fremover, og vi ser det vanskelig at vi får et altfor stort fall i oljeprisen fremover.

AKSJEMARKEDET: Vi ser at yielden på statsgjeld i de store økonomiene er fallende og markedet har fortsatt en «flight to safety». Markedet er fortsatt usikre på veien videre. Ingen store eventer i dag, men i morgen får vi kinesiske handelstall, industritall og arbeidsledighet. Markedet frykter resesjon om handelskrigen fortsetter, og disse tallene kan være med på å dempe frykten eller helle bensin på bålet. Under kan dere se tallene som kommer og hva som er ventet.

FX/MAKRO: Amerikanske børser mot nedsiden mandag, ingen store nyheter som trekker. Alle de store indekser ned mellom 1 og 1,5 prosent. Renter mot nedsiden, og 2 år ligger 1,577 prosent, mens 10 år handles 1,640 prosent. USD på samme nivå som i går morges etter å ha styrket seg noe mandag. IMF avviser USAs påstander om Kina og valutamanipulasjon. USD index på 97,35 og EURUSD handler 1,1195. Vi får inflasjonstall senere i dag, konsensus er 2,1 prosent åå. Det ryktes at Draghi har ny stimulipakke på tegnebrettet og markedet avventer hvilke tiltak som eventuelt måtte komme. Europeiske børser stort sett i minus mandag, men utslagene var små. Euro Index på 95,30. Vi får ZEW indeksen fra Tyskland senere i dag og det slippes arbeidstall fra UK. GBPUSD handler 1,2070 med EURGBP på 0,9275. EUR generelt noe svakere og vi ser CHF styrke seg. EURCHF på 1,0875 så ett øye mot SNB. I Østen påvirker situasjonen i Hong Kong negativt. Børsene er lavere og Shanghai ned 0,8 prosent. Nikkei tar av 1,29 prosent. Yuan noe svakere med IMF uttalelser, USDCNH omsettes 7,1025. YEN på sterkeste nivå dette siden Q1 2018. USDYEN på 105,40, mens EURYEN 117,95. AUDUSD på 0,6765. Gull handles sterkere, uro påvirker kursbildet. Gull ligger 1.530USDo. Aluminium sideveis prisbilde, 1.774USDt. Vi så EURNOK handle over 10 mandag men har reversert noe og åpner dagen 9,9850. Fokus her hjemme er NB og rentemøtet senere. I uken. USDNOK 8,9250 og CHFNOK ligger 9,1825. GBPNOK 10,7650.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.