Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $58,99/fat -0,52% siden igår samme tid og +0,89% siden Oslo Børs stengte. Oljemarkedet opplever en liten pause. Man fikk en liten økning i prisene, men på veldig små volum. Dette er ofte ikke noe positivt tegn. Oppturen kom på bakgrunn av gode maktrotall fra USA. USA er et lite lyspunkt i en ellers mørk økonomisk utsikt. En Saudi official uttalte for en drøy ukes tid siden av de kommer til å gjøre det som trengs for å stimulere oljemarkedet. Vårt syn er fortsatt at snittprisen for året kommer til å ligge rundt der vi er n.

OLT: Olav Thon Eiendomsselskap leverte kvartalstall i dag. Netto leieinntekter på NOK 683m. Selskapet fikk en EBIT på NOK 495m. Bunnlinja endte på NOK 194m. Nå er det ikke store konsensus, men det vi ser er nok at selskapet har litt høyere kostnader enn det markedet ventet, noe som drar ned nettoresultatet. Selskapet har en NAV på NOK 300/aksje, noe som gir en P/NAV på 0,48x, dette er en NAV markedet nok hadde ønsket å sett litt høyere. Historisk har P/NAV ligger rundt dette området. Så å tro på noe særlig høyere aksjekurs, ser ikke vi som berettiget.

FX/MAKRO: Gode makrotall fra USA hvor detaljomsetning steg langt mer enn ventet. Positivt i et heller usikkert marked. Amerikanske børser blandet, Dow mot oppsiden mens Russell2000 noe lavere. 2 års rente på 1,517, mens 10 år på 1,550. USD på sterkere, USD index over 98 og vi ser EURUSD vake rundt 1,11 mot EUR. Økt bekymring i Tyskland for at landet er på vei inn i resesjon setter press på sentralbanken og politikere for å stimulere. Dax falt 0,7 prosent i går. Tyske renter under press og fortsetter mot nedsiden. Børsene i Unionen hadde alle røde tall torsdag. Euro index på 95,30 og vi ser EURCHF på 1,0865. GBPUSD noe høyere, 1,2120 med EURGBP på 0,9165. I Østen stiger Shanghai og Hang Seng i underkant av 1 prosent, men Nikkei ender opp 0,14 prosent. Usikkerhet i handel og i Hong Kong er ikke positive faktorer. Det ryktes dog at Trump skal holde pressebrief i dag og kan være vi få markedsfølsomme nyheter. Det er litt risk on stemming, men dette snur fort. YEN handler 106,10 mot USD og 117,80 mot EUR. AUDUSD 0,6790 og USDCNH stabil rundt 7,05. Norges Bank holdt renter uendret og sentralbanken ga et bilde av økonomien som var på linje med konsensus. Det blir spenning mot septembermøtet og om en økning vil komme da. Innen den tid vil de ha inflasjonstall, rapport fra regional nettverk og mulig et mer balansert marked ute å ta med i vurderingen. EURNOK i range 9,98-10,03 i går og vi åpner 10,01 i dag Presset mot NOK er langt fra over. USDNOK over 9 og tar vi de å ser på chart fra 2000 har disse nivåene ikke vedvart (se chart). SEKNOK 0,9350 mens GBPNOK handler 10,92.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.