Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $59,92/fat +0,81% siden igår samme tid og +1,16% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen får fortsatt litt oppgang etter at Kina-USA disputt har vært litt stille et par dager.

BAKKA: Bakkafrost leverte kvartalstall i dag. Operasjonell EBIT på DKK 339m mot nordisk konsensus på DKK 351m og global konsensus på DKK 308m. Volumet kom på 12,6k tonn, noe de hadde forhåndsannonsert. De opprettholder sin volumguidance for 2019 på 54,5k tonn og de opprettholder smoltutslippet for 2019, noe som indikerer et volum i 2020 på 55-60k tonn. Selskapet har slitt med markedet i Russland og dette kvartalet kan vise at noe av utfordringene der er løst. Estimatene kommer nok ikke til å justeres noe nevneverdig, om noe, kanskje litt på nedsiden. Alt i alt, et greit kvartal for selskapet.

NRC: NRC Group leverte kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 1654m mot ventet NOK 1733m. Justert EBITA på NOK 73m. Bunnlinja endte på NOK 11m mot ventet NOK 21,50m. Selskapet betalte ut en del ifht endringer i ledelsen på NOK 14m. Justert for dette endte bunnlinjen på NOK 25m. Sverige sliter litt, mens Norge og Finland leverer solid. Ordreinntaket på NOK 3,4mrd, noe som kan synes å være over det markedet ventet. Backloggen er nå på NOK 7,9mrd. Alt i alt, bra operasjonelle tall så dagens tall kan fort gi litt støtte til en aksjekurs som har vært laber det siste ¾ året. Selskapet skal adressere utfordringene i Sverige senere i dag på presentasjonen, så for de som er meget interesserte kan det være nyttig å ta en titt der.

FX/MAKRO: Stimuli, stimuli, stimuli. Det er økt tro og forventninger om nye stimulipakker. Det er så vel ECB, FED og PBOC som forventes sende ut signaler om hva, hvordan og hvor mye. Amerikanske børser handler høyere, Nasdaq opp 1,35 prosent og closer over 8000. 2 års rente på 1,523, mens 10 åringen ligger 1,594. USD i stabile hjørnet, Index på 98,20. EURUSD 1,1085. FED møte torsdag. Tydelige signaler fra Tysk hold om en plan for å snu siste tids negative trend. ECB vil måtte komme på banen, Draghi er uten i slutten av oktober så kanskje Lagarde får en vanskelig start. Inflasjonstall kom inn på konsensus, 0,9 prosent åå. Eurobørser stige med tro på stimuli, EuroStoxx 50 opp 1,20 prosent. EuroIndex på 94,70 og vi ser en uendret EURCHF, 1,0865. I Italia kan vi få en regjeringskrise i dag om ventet mistillitsforslag blir stilt og banket gjennom. I Østen stiger børsen noe, YEN handler noe svakere. USDYEN på 106,50 med EURYEN på 118,00. AUDUSD på 0,6790, mens Yuan handler noe svakere, 7,0700 mot USD. Gull handler litt lavere med økt risk on, men her snur vi fort. Gull på 1.508USDo. NOK handler noe sterkere men bryter så langt ikke ut av trend. EURNOK åpner dagen 9,9485 med USDNOK på 8,9750 og SEKNOK på 0,9265. Lite med nyheter.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.