Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,70/fat +0,88% siden siden i går samme tid og +0,23% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen handler på ryggen av handelsdisputten samt orkanen som er på vei inn til Florida. I går uttalte Kina at de ønsker å gjenoppta diskusjonene og dette ga støtte til oljeprisen. Ifht til orkanen som er på vei inn så måtte markedene i forrige måned kutte ut 74% av produksjonen da det var ventet orkan. Med orkanen på vei innover Florida bør man vente seg det samme nå.

SSO: Scatec Solar melder i dag om at de har nådd kommersielt nivå for deres femte 65 MW solpark i Egypt. De har totalt nå 350 MW under drift i Egypt. Aksjen har hatt en strålende utvikling den siste tiden og stengte i går på NOK 102,1/aksje. Snittkursmålet ligger på NOK 94,50/aksje. SSO har en forward PE 38,72x, noe som ikke altfor mye høyere enn hva de har hatt tidligere. I går meldte de om oppstart i Ukraina på en 47 MW solpark. Venter ikke noe større kursutvikling på nordsiden basert denne nyheten.

B2H: B2Holding har som mange vet tatt store nedskrivinger og kom med en PW for en drøy ukes tid siden. Tallene de leverte i dag på kvartalspresentasjonen er in line med tidligere meldt. Det som er positivt er at de melder om nye lånevilkår og de har et fritak frem til mars 2020. Gitt at aksjen har falt med 38% den siste månedene kan man fort vente seg et lite relief rally for aksjen i dag.

FX/MAKRO: Uttalelser fra Kinesisk hold om at de ikke svare med ny eskalering av toll ga markedet en boost. Børser og renter mot oppsiden samt risk on og flow ut av safe haven. Det gjenstår nå selvsagt å se om denne positiviteten får overleve. BNP fra USA kom som ventet i går, i dag slippes inflasjonstall, konsensus er 1,6 yy. Alle indeksene i USA opp rundt 1,5 prosent torsdag, Russell2000 mest med 1,61 prosent. 2 års rente på 1,528 og 10 år på 1,511. USD på sterke siden, index på 98,45 med EURUSD på 1,1045. I Europa var børsbildet som i USA, positivt. Renter holder seg stabile i EU, men de faller dog videre i Italia. Euro Index på 95,00. CHf svakere med risk bildet, 1,0910 mot EUR. Inflasjonstall slippes i dag for EU KL1100, konsensus er 1,0 prosent yy. ECB følger utviklingen nøye og eventuelle stimuli bygges mye med utviklingen av inflasjonen. Detaljhandel fra Tyskland viser fall på 2,2 prosent mot ventet minus 1,0 prosent, nytt negativt makrotall fra Tyskland. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei opp 1,27 prosent mens Shanghai slutter uken svakt i minus. YEN handler svakere, 106,40 mot USD og EURYEN på 117,50. AUD noe svakere, 0,6710 mot USD. Yuan styrker seg noe, 7,1570 mot USD. Gull faller noe tilbake med risk bildet, 1.540USDo. Sølv på 18.473USDo. Aluminium på 1.752USDo. Norske detaljhandelstall kom inn langt bedre enn ventet på morgenkvisten, vekst på 0,8 prosent mm var langt over konsensus på 0,4 prosent mm. KL1000 slipps septembertall for NB sine valutasalg. NOK fortsetter å utfordre den svake siden, spenning til om siste døgns positivitet ute vil gi utslag for NOK. EURNOK åpner dagen 10,0600 med USDNOK 9,1075 og SEKNOK 0,9300.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.