Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $58,61/fat -0,69% siden i går samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Endringer i toppledelsen i Saudi Aramco. Oljeministeren i Saudi Arabia Khalid Falih fjernes som styreleder i Aramco og byttes ut med lederen av kongedømmets statlige pensjonsfond Yasir Rumayyan. Det Falih skal fortsatt styre landets oljepolitikk. Dette kan være et tegn på at børsnoteringen av Aramco trer inn i en ny fase der man kan begynne å oppleve litt mer konkretet tiltak. Frem til nå har det vært diskutert frem og tilbake om hvor noteringen skal skje, og til hvilken pris. Det kan være at man ser en stabil oljepris +-60 dollar fatet er noe man kan stå inne for med en ønsket valuation. Synsing fra vår side, men vi tolker endringen av styreleder som et tegn på at børsnoteringen er et steg nærmere.

AKSJEMARKEDET: Rolig marked i går med USA stengt. Vi så et flatt Asia i natt med mangel på banebrytende nyheter. Oljeprisen stabil, så venter ingen store utslag i dag.

FX/MAKRO: USA stengt mandag, og det er lite med nyheter rundt trade talks. USA renter, 2 år på 1,516 prosent, mens 10 år igjen høyere enn korte, 1,518 prosent. 30 år på 1,994 prosent. USD fortsetter å handle mot sterke siden, Index over 99 og omsettes 99,20. EURUSD omsettes 1,0945. Vi får både PMI og ISM i dag samt Feds Rosenberg snakker. I Europa preges bildet av Johnsons uttalelser om at 31. oktober er UK ute av unionen uansett. GBP faller og krydret med svake PMI tall ser vi GBPUSD teste 1,20 på morgenkvisten. EURGBP 0,9105. UK børsen endte opp 1,05 prosent mandag, PMI for Unionen kom som ventet, og alle eurobørsene endte høyere. Euro Index på 94,50. CHF holder på styrkelse og vi ser EURCHF på 1,0850. I Østen handler de store børsene flatt, uroen i HONG KONG påvirker børsene der negativt. YEN styrker seg noe, 106,25 mot USD og 116,30 mot EUR. AUUSD på 0,6720, mens Yuan handler mot svake siden USDCNH på 7,1860. (se chart). Gullprisen mot USD sideveis, 1.535USDo, Sølv på 18.595USDo. Aluminium på 1.748USDt. Det er lite nytt her hjemme, gårsdagens PMI kom inn høyere enn ventet. NOK handler noe sterkere, men siste tids range er intakt. EURNOK åpner 9,9850 med USDNOK på 9,1225. SEKNOK stabil på 0,9265.

(høyere USDCNY er svakere kinesisk valuta)

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.