Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,20/fat +2,08% siden fredag samme tid og +3,55% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viste fredag at selskapene kuttet fire oljerigger og er på det laveste siden november 2017. Vi har tidligere snakket om markedseffekten ved endringer i oljeriggene. Kuttet i boring viser seg i regnskapene til Schlumberger og Halliburton. Schlumberger har uttalt at de tar en nedskriving på amerikansk sokkel, da de må kutte ned på ansatte og restruktureringskostnader øker. Noen aktører i skiferoljesektoren tror med en lavere vekst enn amerikanske myndigheter, drevet av lave oljepriser og tøffere vilkår fra Wall Street i sammenheng med finansiell disiplin etc. Uansett er det ikke noe fra markedsaktørene som indikerer noen kraftig vekst i produksjon i USA videre, noe som bør understøtte oljeprisen.

VEI: Veidekke er blitt tildelt en kontrakt der de skal renovere renseannlegget Himmerfjärdsverket i Syvab. Kontraktens totale verdi, om de får forlengelser, er på SEK 700m og arbeidet vil da vare frem til 2025. Kontrakten er over to faser, der første del er på SEK 10m og fase to blir signert i Q1 2020. Vi legger til grunn at de får hele kontrakten. Alt i alt, vil oppdraget var i fem år, og vi regner med at inntektene blir fordelt likt over de periodene dvs SEK 140m/år. Selskapet hadde en nettomargin på 4% i Q2, dvs at årlige bunnlinja på denne kontrakten er på SEK 5,6m. Aksjen handler til en PE på 11,45x, dvs SEK 64,12m eller NOK 59,63m. Per aksje gir det oss en verdi på NOK 0,45/aksje. Dette tilsvarer 0,46% fra fredagens close.

MAKRO/FX: En blandet dag for de amerikanske børsene fredag, Dow og S&P noe høyere, mens Nasdaq og Russell noe lavere. Renter stiger med tro på tradetalks og mer risk on. 2 år på 1,536 prosent mens 10 år ligger 1,560. USD uten de helt store utslagene, holder seg på sterke siden. Index på 98,40 med EURUSD på 1,1025. Arbeidstall fredag var blandede, ledighetstall på konsensus, mens non-farm kom inn svakere enn ventet. I Unionen holder ECB rentemøte denne uke, fokus mot signaler om stimuli. EuroStoxx50 opp 0,30 prosent fredag. Euro index på 94,80. EURCHF handler 1,0905 noe høyere enn siste tids range. I UK fortsetter Brexit sagaen uten noe håndfast. GBPUSD på 1,2260 med EURGBP på 0,8990. I Østen stiger børsene og troen på stimuli preger oppgangen. RBOC kutte fredag bankenes cash reserve krav. Nikkei opp 0,53 prosent, Shanghai handler opp 0,59 prosent. USDYEN omsettes 106,85 med EURYEN på 117,85. Yuan styrker seg med RBOC lettelser, 7,1275 mot USD. AUD noe sterkere 0,6860 mot USD. Gull fortsetter å falle tilbake med risk on, 1.515USDo, også Sølv handler lavere, 18.155USDo. Aluminium 1.785USDt Norges Banks regionale nettverks samt inflasjonstall slippes begge i morgen og vil være viktige signaler for banken. NOK styrker seg med den globale bildet og så vel renter, flow og makro understøtter at valutaen kan styrke seg. EURNOK åpner uka 9,8890 med USDNOK 8,9650 og SEKNOK 0,9300.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.