Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $64,80/fat +1,52% siden igår samme tid og +0,51% siden Oslo Børs stengte. En Saudi-ledet koalisjon utførte et militært angrep på Yemen. De uttaler at de har ødelagt fire lokasjoner, der det settes sammen fjernstyrte båter og havminer, for å beskytte maritim trafikk. Houitiene mener at angrepet er brudd på en fredsavtale som ble signert i Sverige. Det tyder med andre ord på at urolighetene kan fortsette.

AFG: AF Gruppen er blitt innstilt til kontrakt av Statsbygg. Oppdragslengden er estimert til fire år med oppstart nå i oktober. Total verdi er på NOK 550m. Oppdraget er en del anleggs- og tekniske arbeider relatert til nytt regjeringskvartal. Fordeler vi inntektene likt over fire år gir det oss en årlig omsetning på NOK 137,5m. Selskapet hadde i Q2 en nettomargin på 4,9%. Legger vi dette til grunn gir det oss en nettoverdi per år på kontrakten på NOK 6,74m. Aksjen prises til en 18,80x PE, så det gir aksjen en børsverdi på NOK 126,7m eller NOK 1,27/aksje. Aksjen stengte på NOK 185 i går så dette gir en verdi på denne kontrakten på 0,69% fra gårsdagens close.

MAKRO/FX: Alle sentralbanker har da hatt sine møter og resultatene er stort sett som forventet. Det kan synes som om lave renter vil vedvare på tidsaksen for de største økonomiene. Vi henger oss på Draghi og ser etter finanspolitiske virkemidler på freden videre. Vekstgrafen er ikke god lesning. Fokus tilbake til midtøsten, Brexit og tradetalks. Amerikanske børser blandet torsdag, Dow og Russell ned, mens S&P og Nasdaq endte marginalt høyere. 2 års rente på 1,735, mens 10 åringen ligger 1,767. USD sideveis, index på 97,80, mens EURUSD omsettes 1,1055. BOE holdt renter og politikk uendret, utfordringene her blir Brexit. FTSE opp 0,68 prosent i går, mens GBP handler sterkere og det kan tyde på at EU sine uttalelser om tro på avtale hjelper. GBPUSD 1,2560 med EURGBP på 0,8800. GBPNOK tar et byks, 11,26. Eurobørsene opp i overkant av 0,5 prosent torsdag, Euro index på 95,35. SNB holdt også renter og politikk uendret, CHF stabil og omsettes 1,0960 mot EUR. Gull handler 1.512USDo, Aluminium omsettes 1.795USDt. Platinum på 944USDt og Sølv 17.796USDo. I Østen ender børsene uka med en positiv dag, Nikkei opp 0,15 prosent mens Shanghai legger på seg 0,36 prosent. Inflasjonstall fra Japan på lave siden og BOJ sine uttalelser om renter tidligere i uka får ny næring. Rentekutt kan ventes. USDYEN på 107,90 med EURYEN på 119,25. USDCNH 7,0780 og AUDUSD på 0,6800. Norges Bank valgte å heve renter, makrobildet hjemme var hovedtema. Svak NOK har nok gjort bildet enklere. De antyder at rentenivået vil vedvare over tid så rentbanen blir marginalt lavere. Rentehevningen fikk kun korte utslag i markedet, NOK styrket seg noe for så å falle tilbake mot svake siden. Appetitten for NOK synes ikke hjulpet av høyere rente og oljepris så risk er mot svake side. Oljeinntekter er i USD for kongeriket, svakt NOK og sterke USD er da ikke negativt i regnearket til Jensen. EURNOK 9,9175 med USDNOK 8,9710 og SEKNOK på 0,9265.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.