Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,49/fat -2,88% siden igår samme tid og -1,88% siden Oslo Børs stengte. Trump uttalelser i går kveld som ble oppfattet som negative for verdenshandelen dro oljen ned et par dollar. Trump kritiserte Kinas handelspraksiser ovenfor FN og sa at han ikke ville akseptere en «bad deal». Trump uttalte også at han ser en ny vei til fred med Iran, selv med deres «blodtørst». Dette reduserte den geopolitiske risikopremien. Analytikerne er tilbake og brukes utviklingen i handelskrigen som en proxy for oljeprisen. Det betyr også at hvis det kommer til å eskalere i midtøsten, kan man fort se bevegelser slik som vi så for litt siden. Litt negativt for oljeprisen var også API tallene i går som viste en vekst på 1,4m fat mot ventet fall på 200k fat. De offisielle tallene kommer ut etter børs i dag.

BDRILL: Borr Drilling blir nedgradert av Morgan Stanley til Equal Weight fra overweight og de kutter kursmålet med 59% til NOK 66/aksje (aksjen stengte i går på NOK 49,865). Morgan uttaler at de tar en mer forsiktig tilnærming til offshore boreselskaper da de tror at kapasiteten vil bli absorbert i et saktere tempo enn tidligere ventet. Morgan kutter også Northern Drilling til NOK 35 fra NOK 66.

GOGL: 14 sammenhengende dager med svakt fallende rater før det i går igjen ticket noe opp og handlet i blått terreng. Igjen Capesizere som leder an og trekker baltic dry-indexen i pluss, dog med moderat oppgang på 1,6% på cape. Alle de andre segmentene foreløpig med svakt røde rater.

Tross de 2 siste ukene med fall er vi vitner til svært hyggelige rater og vi trenger ikke gå lenger tilbake enn til mid juni hvor capesizeratene var halvparten av det de trader på nå. Til sammenligning handlet GOGL da 45-ish, altså 18% lavere i aksjekurs. Trekker vi paralleller tilbake til februar dette år kan det nevnes at Capesizeratene samt baltic dryindexen har lagt på seg hhv 2,7-gangern og 2,3-gangern. GOGL kurs på samme tidspunkt godt over NOK 40,-

SSO: Scatec Solar gjennomførte i går kveld en emisjon. Aksjen dirret rundt all time high og selskapet var taktisk smarte og hentet NOK 1,32mrd fordelt på 11 375k aksjer til NOK 116/stk. Aksjen stengte i går på NOK 120,6 så rabatten tilsvarer 3,8%. Equinor hadde forhåndstegnet for 15% av emisjonen og CEO Raymond Carlsen hadde tegnet for NOK 20m. Formålet med emisjon er ikke veldig konkretisert utover at det skal brukes til vekst og investeringer i store solcelleparker.

MAKRO/FX: Trump i førersete, mulig riksrett og talen i FN setter rammen. Trump uttaler «wont take a bad deal» noe som blir lest som negativt i trade talks og sender børser ned og safe haven opp. Det skal vel mye til med en riksrett der Representantens hus eventuelle sak skal godkjennes med 2/3 flertall i Senatet hvor republikanerne har flertall. USA børsene stengte tirsdag med røde tall, Russell 2000 tok av 1,67 prosent, mens Nasdaq var ned 1,46 prosent. 2 års rente på 1,622 prosent, mens 10 år ligger 1,659 prosent. 30 års rente omsettes 2,113 prosent. USD holder seg på siste tids nivåer, Index på 98,15 prosent og EURUSD handler 1,0995. Blandet børsbilde i Europa tirsdag, utslagene små. Dax ned 0,29 prosent, mens Madrid opp 0,27 prosent. Euro Index stabil, 95,05. CHF på sterke siden, 1,0850 mot EUR som er et viktig nivå. I Østen er markedet preget av risk off og nervøsitet, alle store indekser er ned . Shanghai tar av 0,84 prosent. YEN styrker seg, 107,30 mot USD. EURYEN og EURYEN på 118,05. USDCNH 7,1200 og AUSDUSD 0,6780. Gull stiger, safe haven flow sender prisen høyere. Gull omsettes 1.537USDo mens Sølv handler 18,587prosent. Aluminium på 1.761USDt og Platinum på 952USDt. NOK uten de helt store utslagene siste døgnet. Arbeidsløsheten her hjemme noe høyere enn ventet. 3,8 prosent mot ventet 3,6 prosent. EURNOK åpner 9,9275 med USDNOK 9,0225. GBPNOK på 11,2475 og SEKNOK 0,9325. CHFNOK omsettes 9,1445.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.