Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $61,85/fat uendret siden fredag samme tid og +1,40% siden Oslo Børs stengte. Ingen store drivere på nyhetssiden angående oljeprisen. Vårt syn er fortsatt at inntil Saudi Aramco er børsnotert kommer oljen til å handle i hvert fall på disse nivåene. Det er så mye diskusjoner rundt verdien av Saudi Aramco og Saudi Arabia kan ikke tillate at oljeprisen faller lavere og skaper usikkerhet for børsnoteringer.

OSLOBØRS: Nå har 89% av OSEBX sin markedsverdi levert kvartalstall. Trekker vi ut finanssektoren, har omsetningen vært 5% under det som er ventet. EBIT 14% under det som er ventet og bunnlinja 9% lavere enn ventet. Den sektoren som har levert best sammenlignet med forventningene er nok oljeservice. Her er topplinja 4% under det som er ventet, men EBIT og bunnlinja er hhv 5% og 18% over det som er ventet. Sektoren har ikke vært veldig ønsket og vi ser at både Aker Solutions og Subsea 7, handler på lave nivåer.

MAKRO/FX: En viss utsikkerhet rundt trade talks og nye tollsatser på europeiske biler til USA bidrar negativt i risikobildet. Kina leverer svake makrotall og inflasjonen i Norge stort sett på forventingene. USA børsene endte sist uke med positive tall, Russell2000 best i klassen med oppgang på 0,50 prosent. Stadige uttalelser i alle retninger skaper dog tvil om hva som er i vente. US renter, 2 år på 1,680 prosent og 10 år på 1,945 prosent. USD på sterke siden, index på 98,15 og EURUSD på 1,1025. I Europa vil en innføring av toll på biler neppe slå positivt ut på børsene. GBP stabil med 1,2800 mot USD og 0,8610 mot EUR. Euro Index på 95,55 og vi ser EURCHF på 1,0985. Sterkere CHF bør kunne påregnes om det skulle bli eskalering i forholdet USD/EU. I Østen er børsbildet blandet, Sydney stiger 0,72 prosent til tre måneders high, mens Nikkei og Shanghai faller tilbake. Shanghai faller 1,83 prosent. USDYEN 109,00 med EURYEN på 120,15. AUDUSD 0,6860 og vi har USDYuan 7,0080. Gull handler 1.465USDo lite påvirket av siste uro. Sølv under 17USDo. Kobber på 2.673USDt, mens Aluminium omsettes 1.800USDt. Inflasjonen her hjemme kom på linje med forventningene ( se chart) Tallene ga små utslag på NOK i det korte bildet. Vi ser som flere at en eskalering i handel og økte tollsatser neppe gir noe boost til NOK. EURNOK åpner 10,0900 med USDNOK 9,1550 og SEKNOK 0,9425. GBPNOK 11,7200.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.