Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $63,14/fat -4,11% siden fredag samme tid og -2,47% siden Oslo Børs stengte. Oljen stiger etter en svak åpning på bakgrunn av tegn på stigende produksjonsaktivitet i Kina som pekte på økende drivstoffetterspørsel og hint om at OPEC kanskje kjører dypere kutt enn tidligere. Russland har indikert at de ikke kommer til å bidra mer enn det de allerede gjør. Tallene i Kina steg for første gang på syv måneder og Irak sin oljeminister sa på søndag at OPEC kommer til å diskutere et ytterligere kutt på 400k fpd. Det er i forkant av møtet i slutten av uken, ventet at OPEC+ i hvert fall kommer til å forlenge de eksisterende kuttene til neste møte i juni 2020.

OSLO BØRS: Fra i dag er det ny indekskomposisjon for OSEBX: Inn kommer Bonheur og Data Respons, ut går Next Biometrics og Rec Silicon. Siden det ble annonsert at det kom en endring har det som ble tatt inn gått omtrent 7%, mens REC er ned omtrent 40% og NEXT ned omtrent 24%. Ser vi på hvordan selskapene i hele indeksen har levert ser vi nå som 100% av OSEBX har levert kvartalstall at topplinja er 5% lavere, EBIT (eks finans) 13% lavere og bunnlinja er 10%. På CAPE prises OSEBX til 15,7x, noe som er litt over snittet, men fortsatt ikke hårreisende høyt. Positiv avkastning er generert 63% av gangene (12 mnd perspektiv) og snittavkastningen har vært på 11% (med 26% variasjon). På boknivå er indeksen prisen til en PB på 1,7-1,8x. Dette gir et litt dårligere bildet med kun 55% sannsynlighet for positiv avkastning. Snittavkastningen er på 6% med 22% variasjon. Vi er fortsatt positive til aksjer, mange mørke skyer som kan trekke ned fremover.

MAKRO/FX: USA tilbake etter noen dager med lav aktivitet. PMI i Kina overrasker positivt og YEN holder seg svak. Risikoappetitten er høy, målinger tilsier høyeste nivå på 2 år. Amerikanske børsene endte den innelukkende fredagen med røde tall. Alle indekser falt uten de store nyhetene. 2 års rente på 1,632 prosent, mens 10 åringen lå 1,822 prosent. USD stabil, 1,1015 mot EUR og med Index på 98,25. I Europa er det meste fokus på klima møtet i Madrid. Det blir en dragkamp mellom «idealisme» og funding. Eurobørsene svakt i minus uten de store utslagene fredag. Tyske 10års rente noe høyere, -0,316 prosent YTM. Euroindex på 96,10 med EURCHF 1,1020. I Østen stiger børsene på makro og svak YEN. Svak YEN er også tegn på den økte risk villigheten som rår. Nikkei opp 1,01 prosent, mens Shanghai og Sydney er mer moderat opp. AUDUSD på 0,6775, mens USDYuan på 7,0335. Gull sideveis, 1.464USDo, mens Sølv igjen handler under 17USDo. Kobber på 2.676USDt og Aluminium på 1.769USDt. Norges Bank opprettholder valutaslag pr dag på 700MNOK i desember, men avslutter den 13.12. NOK handler mot svake siden og vi opprettholder det negative risikobildet for krona. EURNOK på 10,1400 med USDNOK 9,2050. SEKNOK på 0,9615 og GBPNOK 11,90 mens CHFNOK omsettes 9,2050.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.