Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $61,11/fat uendret siden i går samme tid og -0,70% siden Oslo Børs stengte. Equador vurderer å forlate OPEC ifølge Platts som har snakket med kilder. Kildene peker på at den nye energiministeren ikke har bestemt seg om han ønsker å delta på OPEC møtet i Wien. Landet annonserte i oktober at de skulle trekke seg ut slik at de kan øke produksjonen grunnet trang likviditet og mye utenlandsgjeld. Det skal sies at Equador produserte lang under kvoten i oktober. Deres baseline for produksjonskutt var på 0,524m fpd og de skulle ned til 0,508m fpd. De var i oktober på 0,420m fpd og i november på 0,5m fpd. Så de har de siste par månedene definitivt et rom for å øke produksjonen uten å trekke seg ut av OPEC. Det dette egentlig betyr er at man kan se noen av de mindre (og ikke så finansielt sterke) OPEC aktørene begynner å slite med kuttene. Det blir spennende å se om dette blir en diskusjon på møtet i slutten av uken.

ENTRA: Staten selger seg ned i Entra og har solgt 25,56m aksjer til kurs NOK 133. Dette tilsvarer 14% av de utestående aksjene. Staten sitter igjen med 8,24%. Dette er i tråd med tidligere uttalt mål om å redusere eierandelene i selskaper. Så ikke noe som egentlig bør forundre noen.

MAKRO/FX: Trump og nye tollsatser mot Brasil og Argentina, svakere ISM i USA og lavere USD er hovedmomenter siden i går. Nye tollsatser slo negativt ut på verdens børser og USA indeksene endte alle lavere mandag. Trump i Europa på NATO møte og hans «referdighetskorstog» fortsetter. Nasdaq mest ned i USA med 1,12 prosent. USD svekker seg og handler 1,1080 mot EUR på Index 97,80. 2 års rente på 1,616 prosent, mens 10 år omsettes 1,845 prosent. I Europa kom PMI inn høyere enn ventet, nivåene er riktignok lave, men tall på oppsiden av konsensus er bra. I UK kom PMI under forventingene. Alle Eurobørsene med røde tall mandag, DAX ned over 2 prosent og Milano ned 2,28 prosent. Euroindex noe høyere, 96,10 og vi ser CHF handel sterkere, 1,0985 mot EUR. I Østen er børsbildet blandet, Shanghai legger på seg 0,31 prosent, mens Nikkei og Sydney faller tilbake. Sistnevnte tar av 2,19 prosent. YEN noe sterkere, men utslagene etter toll økninger hovedsakelig synlige i aksjemarkedet. YEN 109,10 mot USD og 120,95 mot EUR. AUD noe høyere, 0,6850 mot USD og USDYuan 7,0400. Gull handler 1.467USDt, mens Sølv omsettes 16,973USDt. Kobber på 2.646USDt og Aluminium handler noe høyere, 1.781USDt. NOK handler mot svake siden uten store nyheter. EURNOK åpner tirsdagen 10,1375 med USDNOK 9,1500 og SEKNOK 0,9605.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg