Morgenkommentar


Oljen handler på $64,21/fat +0,08% siden igår samme tid og -0,11% siden Oslo Børs stengte. Euforien etter OPEC kuttene har vært litt avmålte denne uken. Dette skjer på bakgrunn av at makrotall ut fra Kina på søndag var svake og at neste runde med tariffer skal implementeres 15. desember.

REC: Ulltveit Moe, UMOE AS, meldte i går kveld om at han skal selge hele sin posisjon på 64,2m aksjer eller 23% av selskapets utestående aksjer. I går kveld ble det meldt at bokbyggingen skulle skje mellom NOK 1-1,30. Etter bokbyggingen fikk meglerhusene en «all or nothing» ordre på hele posten fra Aker Capital som var høyere enn indikert kurs. Med andre ord, Ulltveit Moe har nå solgt hele sin post på NOK 1,325 til Røkke. Aksjen har i forkant hatt en begredelig utvikling på børs og Ulltveit Moe har vært selskapets største forkjemper utad. Det at salget kommer på denne måten tyder på at likviditeten i Umoe er presset.

MAKRO/FX: Amerikanske børser endte mot nedsiden mandag. Fed starter møte i dag, men her er markedet sams i at resultatet blir uendret politikk, retorikk og rentesatser. Fokus rettes mer mot Trumps selvpålagte tidsfrist for nye tollsatser mot Kina den 15. desember. Indeksene ned i underkant av 0,5 prosent. 2 års rente på 1,617 prosent, mens 10 år ligger 1,617 prosent. USD sideveis uten store utslag siste døgnet. EURUSD på 1,1070 med Index på 97,60. Valget i UK rett rundt hjørnet (Torsdag), GBP holder på siste tids styrkelse, men forholdet til Brexit synes fortsatt uklart. GBPUSD 1,3160 med EURGBP på 0,8410. Mye makrotall for UK i dag. ECB og SNB rentemøter torsdag. Rød børsdag i Europa mandag, EuroStoxx 50 ned 0,55 prosent. EURCHF omsettes 1,0930 med Euroindex ligger 96,15. I Østen er børsbildet blandet, Shanghai avslutter sterkt og ender opp 0,1 prosent etter å ha handlet meste av dagen i minus. Nikkei og Sydney ender svakt i minus. YEN stabil, 108,60 mot USD og 120,20 mot EUR. USD Yuan på 7,0360 som er på nivå med gårsdagen. Gull på 1.467USDo, Sølv på 16,672USDo, mens Kobber stiger videre, 2.762USDt. Aluminium på 1.764USDo. Inflasjonen her hjemme kom som ventet, (se chart). Inflasjonen stiger noe, men dette var som ventet. KL 1000 slipper NB sin siste rapport fra regionalt Nettverk. Denne gir temperaturen på økonomien i landets regioner. Fredag er siste dag NB selger valuta dette året, isolert sett kronenegativt, men Forholdene ute styrer mer. EURNOK åpner tirsdagen 10,1225 med USDNOK på 9,1475 og SEKNOK 0,9585. GBPNOK på 12,0300

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.