Endring i modellporteføljen

Hei


Vi i Global Assets and Trading gjør noen endringer i Modellporteføljen.


UT

KOG: Kongsberggruppen har hatt en formidabel reise fra rett nord for NOK 100/aksje til nivåene rundt NOK 140. Selskapet gjorde en stor emisjon for et drøyt år siden da oppkjøpet av Rolls Royce skjedde. Selskapet har fortsatt en spennende periode foran seg, da det er mye globalt fokus på forsvar og maritime. Fra et aksjeperspektiv mener vi at aksjen har gitt et tydelig signal om at NOK 144 er taket for denne gang. Dette gjør at vi velger å ta ut aksjen med en liten gevinst og heller plassere pengene i andre selskaper vi mener vil gi bedre avkastning fremover.


INN

EQNR: (Fra dagens morgenkommentar) Equinor fortsetter å kjøpe tilbake aksjer. I går kjøpte de tilbake 1001 egne aksjer til kurs NOK 172,2105. Dette er en del av første transje på $1,5mrd som totalt skal inkludere $5mrd. Første transje varer seneste til 25. februar 2020. De har kun kjøpt omtrent $400m, noe som gjør at de neste 2 månedene må de «gasse» på for å fylle opp transjen sin. Med et underliggende positivt sentiment i oljeprisen kan veien fremover bli spennende. Om oljeprisen… Tar vi på oss de lange brillene, ser chartet ganske spennende ut. Vi har akkurat kommet oss inn i rangen igjen og det er mer oppside igjen. Statistisk er momentumet best å handle på i de lange trendene, så er man en tekniker, kan dette chartet være spennende. Ser vi på forwardkurven viser den et annet bildet, her tror markedet at oljeprisen skal falle ned mot $57/fat i 2023, et syn som er relativt uendret de siste to månedene. Så får man en ordentlig sentimentendring, kan man nok fort få en dobbeleffekt av markedsaktører som får et mer positivt syn på oljeprisen.

AKSO: Oljeservice har i dette halvåret hatt en begredelig utvikling. Det har vært mørkt for sektoren, fra et aksjeperspektiv. Vi mener at med en positiv utvikling i oljeprisen, og en rotasjon delvis ut av grønne aksjer. AKSO og sine peers har sålangt i år hatt en snittavkastning på 0,4%, med et par outliers som Subsea 7 opp 21% (vi har aksjen i porteføljen) og Saipem og Vallourec opp hvv 31 og 61%. På den andre siden har vi AKSO ned 41%. Vi mener at denne negative kursutviklingen ikke rettferdiggjør slik status er på selskapet operasjonelt. De har en egenkapitalavkastning på 7,06% mot snittet i industrien på 3,1%. Bruttomarginen er på 58% mot snittet i industrien på 37%. Netto margin dog, er litt svakere på 4,16% mot industrien på 7,98%. Gearingen er betydelig lavere på en debt/equity på 38,83% mot industrien på 70,42%. Snittkursmålet ligger på NOK 34,22/aksje, og fra et teknisk perspektiv mener vi at aksjen har dannet en god bunnformasjon. I likhet med Equinor, mener vi at oljeprisutviklingen vil understøtte denne sektoren.Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.

Siste innlegg