Morgenkommentar

God morgen


Oljen handler på $64,61/fat -1,4% siden igår samme tid og -0,66% siden Oslo Børs stengte. Det er tydelig at markedsaktørene er «immune» for geopolitisk uro. I går var det en militsgruppe som hindret eksport, og fortsatt gjør det, fra Libya. I går ettermiddag ble det meldt om at 2-3 raketter falt ned like ved den amerikanske ambassaden i Baghdad. Det er tydelig at markedet har lagt seg i en handelsrange rundt $65/fat, der man mener at mye over vil stimulere økt skiferoljeproduksjon i USA, og betydelig under vil få OPEC til å kutte mer for å balansere budsjettene sine. Vi tolker dette som at markedet sliter med å tolke, da det skjer så mye, det geopolitiske bildet, så man trekker seg tilbake til fundamentals.


AKSJEMARKEDET: I dag begynner World Economic Forum i Davos. Fokuset kommer til å ligge på klima. Flere investorer, private som institusjonelle, er ute og sier at selskaper med positivt ESG fokus er viktig. Vi venter ikke noe «groundbreaking» når det kommer til uttalelser, men viktig å følge med. Det jobbes aktivt med å lage gode scoringmodeller for å vurdere et selskap sin ESG score. Dette er noe som trengs for å i det hele tatt lykkes i jaget om «rene» investeringer. Vi nevner en liten underfundighet som vi har funnet ut ved å se på Reuters sin ESG vurdering av Scatec Solar og Equinor. Bakteppet er at Equinor har kjøpt seg opp i SSO for å «grønnvaske» seg. I denne ESG scoringmodellen får begge to en kombinert score på C+, men på environment (miljø) får Scatec Solar B- og Equinor får A. For de som ikke vet det, bygger Scatec Solar solcelleparker og Equinor henter opp olje og gass…


MAKRO/FX: Stengt i USA mandag så ingen børsnoteringer. Rentene faller noe og vi ser 2 års rente på 1,539 prosent og 10 år på 1,787 prosent. USD stabil mot sterke siden, index på 97,35 og vi ser EURUSD handle 1,1095. usikkerhet rundt coronaviruset kan gi videre positivitet til USD om saken skulle eskalere. I Europa var børsbildet noe blandet på en dag med lav volatilitet. Dax endte opp 0,17 prosent, mens FTSE og CAC ned 0,3 prosent. Futures tilsier lavere åpning i Europa og mye vektlegges nevnte virus. ZEW indeks fra Tyskland i dag, konsensus er -13,5. I UK slippes arbeidstall og etter en rekke makrotall under forventingene har troen på rentekutt økt markant. Brexit rett rundt hjørnet så økt fokus mot UK. GBPUSD 1,3005 med EURGBP på 0,8530, UK 10 års rente på 0,645 prosent. Euroindex på 96,75 og CHF holder seg stabil på sterke siden, 1,0735 mot EUR. I Østen faller børsene, uvisshet rundt alvoret og spredningsfare på nevnte virus. Shanghai ned 1,41 prosent, mens Nikkei er ned 0,91 prosent. BOJ holdt som ventet renter uendret på sitt møte YEN handler 109,95 mot USD og 122,00 mot EUR. AUD 0,6855 mot USD og Yuan svekker seg noe, 6,9050 mot USD. Gull stiger med økte spenninger, 1.564USDo. Sølv på 18,075USDo. Kobber faller noe tilbake, 2.805USDt, mens Aluminium holder seg over 1.800USDt. NOK svekker seg på morgenkvisten, risk-off ute samt noen spenning til det politiske bildet her hjemme er hovedfokus. Rentemøte torsdag og eventuelle signaler herifra blir nok vel så viktig som hvem som er statsråd. Ingen signaler på at Solberg regjeringen trer ned så politiske landskapet hovedsakelig som før. EURNOK bryter ut av siste tids smale range, åpner dagen 9,9340 med USDNOK 8,9525 og vi har SEKNOK 0,9400.Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.

Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.