Morgekommentar 04.01.2022

God morgen, Kenneth

Oljen holder seg stabil i forkant av OPEC møtet. Lite nyheter av signifikans. Blir nok et lite ”waiting game” før man begynner å fø uttalelser fra delegatene.

OSEBX: Vi skrev tidligere om hvordan USA/Europa/EM var priset. Ser vi litt nærmere oss selv og på OSEBX ser vi at prisingen ikke er all verdens, om man legger til grunn hva markedet forventer av Earnings, Bokverdier, Kontantstrøm og Omsetning. Indeksen ligger per close i går på NOK 1211,32. Basert på de fire elementene så er vi lavere priset enn 10 års snittet når det kommer til Earnings og Kontantstrøm. Når det kommer til bokverdier og omsetning er vi priset høyere. Tar vi et snitt av alle fire indikerer det en indeksverdi på NOK 1497 eller en oppside på 23%. Har man tro på at disse fire punktene ikke skal øke utover 2022, ja da ligger vi for høyt priset. Vi har dog tro på videre vekst og igjen, noe som gi grunn til en høyere indeks.

Vi har ikke tro på en oppside på 23%, da vi ofte vet at analytikere legger seg litt for positivt til på 12m basis. Uansett, er det rom for oppside på hjemmeindeksen vår.

MAKRO/FX: Amerikanske markeder åpnet året på en positiv tone. Alle børsindekser endte mandagen høyere.  Renter har steget den siste tiden, 10 åringen omsettes 1,632, ett nivå som er høyeste nivå siden tidlig høst. USD nyter godt av høyere renter, handler høyere, 1,1290 mot EUR og

med indeks 96,30. I dag slippes ISM indekser, konsensus noe lavere enn ved siste måling.

USD 2, 10 og 30 års renter;

I Østen er børsbildet blandet, Nikkei og Sydney solid mot oppsiden mens Shanghai og Hang Seng faller noe tilbake. Kina børsen preges av Evergrande nyheter, spenning mot RBoC og eventuelle grep fra dem. Caixin PMI fra Kina inn noe høyere enn ventet. YEN svekker seg videre mot USD, 115,80, også Yuan handler svekket mot USD, 6,3750.

I Unionen slipper Tyskland ledighetstall og tall for nye jobber. Tyskland slipper også detaljhandelstall, konsensus er -4,9 prosent åå mot -2,9 prosent åå ved november målingen. Månedstakten ventes falle med -0,5 prosent. Euroindeks på 111,15. CHF holder seg mot sterke siden, 1,0370 mot EUR. GBP noe svakere mot USD men holder seg på sterke siden mot EUR.

Gull falt av over 40USDo i går, reverser noe på morgenkvisten, 1 803USDo. Sølv på 22,777USDo. Kobber noe lavere en ved samme tid i går, 4,3835USDp. Aluminium  omsettes 2 818USDt.

Det er lite med makronyheter her hjemme og kalenderen er tom i dag. Krona handler i heller smal range mot EUR. 10 streken i midt av siste dags range. Vi åpner dagen 10,0180 EURNOK og USDNOK handler 8,87. Olje og risk bildet ute,  på korte siden av tidsaksen,  kan fort gi oss sterkere NOK men vinden kan snur brått. Fokus hjemme mot smitte og regjeringens tiltak.

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.