Morgenkommentar 01.12.2022

OLJE: OPEC+ flytter møtet sitt til den digitale sfæren og reduserer dermed troen på at de kommer til å nedre sitt output ved neste møtet. Videre fikk vil lagertall fra USA som viste fall. Dette understøtter oljen i det korte bildet.

Vi ser det naturlig med denne tekniske bevegelsen at vi neste kortsiktige target er 93 nivået.

Vi legger til at brenten hadde rulleringer i dag og gapet er på 1 dollar. Så faller oljen med ca 1 dollar, er det bare et gap fill som ikke har noe å si fundamentalt rundt oljeprisen. Brenten handler på 86,70 nivået

AKSJEMARKEDET: FED sjef Powell holdt en tale i går der han snakket om økonomien og rentebanen. Han uttalte at rentene må være restriktive over lengre tid, men at en moderasjon i rentehevingene allerede kan komme i desember. Han uttalte videre at toppen av rentebanen kommer til å være litt over der de forventet det i september. Da var den på 4,375-4,875% med en median på 4,625%. Dette er i tråd med hva markedet har priset inn da terminal rate, basert på FED Funds Futures, indikerer en terminal rate på rett i overkant av 5%.

Uttalelsene her er i tråd med hva som er tidligere uttalt og markedet likte umiddelbart hva som ble sagt. Markedet tok det positivt og dro seg til session high. Det er ganske tydelig at aksjemarkedet hadde en negativ posisjonering i forkant av denne talen og uten noe kraftig negativt fikk man starten på et julerally.

Ser vi på det tekniske ligger vi nå tett oppunder trendtaket så slutten av uken blir viktig for å sette stemningen foran nesten uke.

Vi ser Asia handlet mot oppsiden i natt etter en god dag i USA. Futurene i Europe handler opp over prosenten så dagen i dag vil nok bli positiv.

Videre kommer det i morgentimene nyheter om at innbyggere i Beijing med svake covidsymptomer kan være i hjemmekarantene. Et videre tegn på at det er lettelser rundt Kina sine covidreguleringer. Positivt for markedet

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.