Morgenkommentar 03.08.2023

OLJE: Vi så amerikanske lagertall viste et kraftig fall, mer enn ADP tallene i forgårs. EIA tallene viste et fall på over 17m fat. Til tross for dette falt både brent og wti i etterkant. Det er tydelig at oppgangen vi så opptil 86 nivået var drevet av shortinndekninger og andre markedsoperasjoner. Meget negativ utvikling i går ettermiddag.

AKSJEMARKEDET: Markedene globalt endte negativt og mange peker på nedgraderingen av Amerikansk statsgjeld. Vi vurderer nedgraderingen som en non-event, og evt mer en unnskyldning for markedsaktørene å selge ned. Per i dag er det ikke noe reelt alternativ til treasuries, og disse handles nesten i en klasse for seg. Fitch er også litt «late to the party» da Standard & Poor nedgraderte gjelden for flere år siden. Vi mener at nedgangen i går hovedsakelig er drevet av at markedet har gått mye og det er mer naturlig med en pause. Nedgraderingen var derfor en god unnskyldning å lette på posisjonering.

VAR/ AKRBP/ EQNR: olje brt – Trading sell.  Et strålende løp gjennom hele juli, måneden aktørene stort sett er fraværende. Brent brøt endelig ut av den rangen den hadde handlet lenge i mellom 71- 78. Likeså med produsentene VAR og AKRBP, mens EQNR lagger de også siste tiden pga tall som stort sett lå under konsensus over hele linjen. Vi er fortsatt optimistiske og positive til eksponering i oljeprodusentene, men gjør oppmerksom på at det er en del faktorer som kan tilsi et pust i bakken. Brent begynner å bli kraftig overkjøpt med en 14 dagers RSI som møtte motstand på 70, et lignende bilde har vi på produsentene med unntak av EQNR. Brent har også visket ut hele fallet den gjorde fra april mnd og er tilbake til 3-6 mnds høy 85,50-87,00, der den i dag ble avvist. I tillegg er som kjent juli en måned med langt lavere volum slik at oppgangen i aksjene er dårligere fundamentert og skaper på den måten enklere fallhøyde.

FX/MAKRO:

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.