Morgenkommentar 04.08.2023

OLJE: Saudi melder om at de opprettholder kuttene sine og hinter om at kuttene kan bli dypere. Dette løftet oljen opp tilbake til nivåene vi så tidligere i uken. Vi handler fortsatt under toppnivåene så det endrer ikke vårt syn fra i går rundt brenten.

AKSJEMARKEDET: Vi fikk tall fra Amazon og Apple. De viser litt to forskjellige bilder av verden. Amazon viser til vekst på e-commerce, mens Apple viser til litt fall for iPhone. Det som Apple leverte bra på var økt abonnment på tjenester, et lavkostsegment i en ellers høyprisportefølje. Dette kan gi en bilde av en konsument som holder litt igjen på de dyrere kjøpene.

Amazon steg 8% i etterhandelen, mens Apple var ned 2%.

I skrivende stund ser vi en kraftig postiv børs i Asia og europeiske futures som peker mot oppsiden.

ELK: Et av få eksempler på en aksje, om vi ser bort ifra de grønne uten substans, som har fjernet så å si all oppgang siden den eksplosive november måneden i 2020 da vaksinene kom og Oslo Børs la på seg 26% på en måned. Med unntak av knekken i pandemien har aksjen aldri handlet lavere enn NOK 22,-. Hadde allerede ved resultat presentasjon 14. juli mistet mye momentum og falt fra topp 40 til NOK 26,-. Mistet ytterligere 10% etter tallpresentasjon og har nå stabilisert seg på oversiden av teknisk støtte NOK 22,-. Konsernsjef kjøpt 22.200 aksjer til NOK 22,50 etter tallfremleggelse. Aksjen handler på en 14 dagers RSI 38.

MAKRO/FX

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.