Morgenkommentar 06.06.2023

OLJE: Vi så en avmålt oppgang i brenten, som vaket rundt samme nivå etter europeisk åpning. Det er tydelig at markedet har sett denne storyen før og ikke er like overrasket. Det er nok en mening om at det fortsatt er nok etterspørselsutfordringer og fortsatt rekordeksport fra Russland som tar en del etterspørsel.

Videre så vi at Brent og WTI handlet i øvre bollinger, men ble solgt ned. Så tydelig at det er en del roboter og teknisk handel som setter nivåene. 50 dagers snitt for brent er motstand, og her snudde man.

Alt i alt, er markedet avventende og det virker som rangen 70-80 er der man er komfortabel for tiden.

AKSJEMARKEDET: Vi så et amerikansk marked som falt tilbake mot slutten av dagen. Dette kommer nok til å smitte over på markedet i dag, og vi venter en svak negativ utvikling. Etter en utrolig sterk fredag og litt negativ dag i går, er det naturlig med en pause. Det man dog skal merke seg i den mellomlangsiktige bildet er at flere og flere investorer begynner å vurdere det dithen at aksjer kan outperforme statsrenter. Dette er første gang i år.

TEL: Telekom var sterkest i både Europa og USA, så ha øynene litt opp for Telenor. Videre handler den med en RSI på 26 tallet etter flere dagers fall. Vi ser at Bloomberg kjører noen analyser rundt videre MnA virksomhet så tydelig at interessen er der.

AKRBP/AKER: Merkelig stort gap mellom disse to siste tiden da brorparten av verdien i AKER er AKRBP, om lag 50%. Differansen eller lagget om man vil kan sannsynligvis skyldes to ting, manglende likviditet i morselskapet AKERs volum samt kanskje også det at den ikke akkurat fremstår som en sexy aksje. Ettersom oljen siste uken har bunnet ut igjen på 71,50 og er på fremmars også etter opec kutt i helgen er det vel kanskje en noe risikofylt spreadtrade å gjøre AKRBP short og AKER long men valget mellom de to på long siden nå bør være AKER.

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.