Morgenkommentar 09.08.2023

OLJE: Vi så brenten få seg en rekyl intradag tilbake mot taket (85-86) nivået. Dette kom etter at Zelenskiy uttalte at de kom til å slå tilbake om Russland blokkerte ukrainske havner. Det som dog er interessant med bevegelsen er at vi kom rett tilbake til tidligere topper, noe som forteller oss at markedet ikke er klare for å kjøpe råvaren ut av rangen sin, selv med frykt for eskalering i krigen. Selv med en eskalering så har markedet justert seg inn til hvordan sanksjonene funker og hvordan flyten har endret seg, så om det skulle skje ytterligere eskalering som ikke direkte påvirker flyten, regner ikke markedet at det kommer noen ytterligere sanksjoner.

AKSJEMARKEDET: Nasdaq testet 50 dagers glidende snitt i går. De er nok en del som ønsker å se etter bunner her, men forrige glidende snitt vi så en pause på var 100 dagers. Den handler nå på 14107, ca 1000 poeng lavere. Det er mange streker og trendkanaler man kan lage seg, men i våre øyne blir det en god del forskjellige signaler som samlet sett ikke gir et entydig bildet. Vi forholder oss til et litt mer negativt totalsyn, der man skal ha fokus på enkeltcase på oppsiden om man skal ha et positivt bias.

På den positive siden, så nærmer vi oss nå i USA slutten på blackout period for tilbakekjøp og man burde vente seg et økt kjøpsvolum i aksjer fra selskapene.

Vi er i et vanskelig marked, så det å holde seg likvid, ta posisjoner med korte horisonter er en strategi vi fokuserer på i disse tider.

Futurene i Europe peker mot positivt åpning, selv med svake Kinesiske tall og negativ Asia

MAKRO/FX:

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.