Morgenkommentar 10.08.2023

OLJE: Naturgass i fokus i går med mulighet for streik i Australia på Chevron og Woodside sine fasiliteter. Her sendes det en del LNG og frykten for det Europeiske markedet satt fyr på Europeisk naturgass. Vi så en liten oppgang i Amerikansk naturgass, men det er Europa som er mest presset og det viste seg i går.

Vi så en spillover til olje, da dette er en backup for naturgass. Brenten handlet rundt toppnivåene fra i år, og vi har fortsatt ikke fått en ordentlig brudd mot oppsiden.

AKSJEMARKEDET: Vi får CPI tall fra USA i dag kl 1430. Markedet har begynt å peke seg inn på en rentetopp, så her må det være ganske ekstreme utslag for at vi skal se noe påvirkning på markedet. Det ventes en kjerne på 4,7% og headline på 3,3%. Markedet priser ikke inn noen heving videre herfra og uansett om vi får en kvarting til, så er det såpass lite ifht det markedet har vært igjennom. Vi tror derfor at CPI i dag blir en «non-event».

Vi har snakket litt om Nasdaq og FANG den siste tiden. Vi fortsetter der og viser litt mot hvordan SP500 indeksen er priset med og uten tech. Ser man vektingen på SP500 så veier tech nesten 31%, mens SP500 Equal Weight har ca 16% tech vekting. Prisingen på SP500 ligger nå på 19,41x vs 17,7x som er historisk snitt. For Equal Weight så handler den indeksen på 16,01x mot historisk snitt på 17,05x. Det er med andre ord en kraftig overprising på tech sammenlignet med historiske snitt, og med en effektiv FED Funds rente som ligger over det historiske snittet skal man passe litt på videre med overvekt Nasdaq og tech.

MAKRO/FX: Vi fikk norske inflasjonstall kl 0800 i dag. Underliggende inflasjon på 6,4% og headline på 5,4%. Dette var ca 10% lavere enn ventet på headline, men spot on på underliggende. Når vi ser valutamarkedet ser vi at kronen styrker seg så tydelig at markedet ser på dette som rentedrivende.

Med inflasjonen i USA senere i dag, vil krysset USDNOK være i spill i hele dag.

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.