Morgenkommentar 10.10.2023

Oljen fikk et bra hopp i går og hanler svakt ned i morgentimene. Dette er naturlig etter det man så i går, uten av enda har sett en større geopolitisk endring. Vi brøt igjennom FIBO 38,2, som ligger rundt toppen fra august på 87,50-88 nivået. Vi vil at man skal holde dette nivået for videre oppgang.

AKSJEMARKEDET: Vi fikk som ventet i går en god oppsving i oljeaksjer, gull, Oslo Børs, norske kroner osv. Vi får i morgentimene en olje som holder litt igjen og futures som stiger ute i Europa med EU Stocks 50 futuren opp nesten 1% i skrivende stund. Amerikanske aksjer endte opp i går og vi ser at yielden på amerikanske statsobligsjoner kommer litt ned. Selv om bonds var stengt i USA i går, ble det handlet bond futures.

Ser vi litt bort fra hva som skjer i Gaza så har går vi nå inn i positivt seasonality, noe vi har snakket om at Q4 tilbyr.

Vi venter at markedet legger fra seg Israel og Gaza inntil man ser en større geopolitisk spenningsøkning i regionen. Det er mange politiske analytikere som peker på at dette kan bli noe av den største konflikten vi har sett i regionen på flere tiår. Hvis et dog bare holder seg lokalt, vil ikke markedene bry seg nevneverdig videre.

MAKRO/FX: Vi ser  FED medlemmer er ute og snakker litt ned rentebanen og peker på at økte lange renter virker som ytterligere innstramming uten at FED må gjøre noe. Man kan si at lange renter gjør «møkkajobben» for FED ved å stramme inn.

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.