Morgenkommentar 11.08.2022

Oljen bikket i går 97 på oversiden, mye drevet av en dollar som svekket seg relativt kraftig. Videre fikk vi EIA rapport som viste at bensinetterspørselen er opp 6,81%. Fortsatt ikke toppnivåer, men positivt sammen med svekket dollar. Positive datapunkter for oljen, men fortsatt voksende lagre i USA taler litt imot. Mye av bevegelsen var nok drevet av svekket dollar. Brent omsettes 97,30USDb på morgenkvisten og WTI handler 91,81USDb

AKSJEMARKEDET: Markedet var tydelig fornøyde med CPI tallene som kom inn i går. Både måned over måned og år over år, kjerne og brutto, var alle under forventet. Dette gjorde at USA endte opp mellom 2-3% med alle sektorer i pluss. Det vi så videre var at selskaper med høy volatilitet var den beste faktorgruppen. Alt ligger an til en god børsdag i Europa i dag. Fokus mot risk on aksjer nå resten av denne uken.

VIXen falt med ca 10% noe som gjør at vi nesten er på historiske mediannivåer. Vi utrykker videre at for de som er usikre, har hedging blitt billigere den siste tiden.

MAKRO/FX:

USD svekket seg i etterkant av gårsdagens KPI fra USA. Vi tenker tallene var gode nyheter for sentralbanken. Markedet tolket dette som lavere oppsidepress i renter og derav gikk en del flow ut av USD og hegding og tilbake til andre assets. Vi tror at bakteppet for USD er relativt uendret og tiden for sterk USD er neppe over. USD indeks på 105,30 og EURUSD omsettes 1,0280. YEN noe sterkere mot USD, hovedsakelig grunnet USD benet, 133,10 og AUD ligger 0,7075. Yuan på 6,73 nivået. CHF forsetter  mot sterke siden, 0,9705 mot EUR og vi har ikke i normalt marked sett disse nivåer, 0,9696 low so far. ( lavere kurs i EURCHF er styrket CHF). GBP på 1,2190 mot USD og 0,8430 mot EUR. Gårsdagen KPI tall her hjemme langt høyere enn ventet og konsensus og en rekke økonomer oppjusterte deres syn på NB og rentehevinger. Neppe god lesning for mange men markedet sendte NOK sterkere. Vi har EURNOK på 9,8030 og USDNOK på 9,5350. SEKNOK på 0,9460. GBP koster 11,6250. Bakteppet med stigende renter, gode makrotall og energi priser på dagen nivå er sterkere NOK særs mulig, ett endret makrobilde er motpolen.

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.