Morgenkommentar 11.10.2023

Oljen holder seg stabil med situasjonen på Gaza som ikke eskalerer til andre områder. Vi ser en brent på høye 87 tallet og WTI på lav 86 tallet. Midt i rangen fra i går.

AKSJEMARKEDET: Vi er fortsatt i en veldig «tradeable» markedssituasjon. I perioder som nå, skal man være kontrær å kjøpe ekstrem frykt og selge ekstrem grådighet. Ser vi på grafen under så ser vi hva gang CNN Fear and Greed Index her strukket, er det bare å kjøpe.

Videre har vi et ganske range bound marked der trendkanalene testes.

Vi har snakket om seasonality, og ser man på posisjonering per utgangen av september ser vi at hedge fund har vært meget bearish igjennom september. Basert på det vi har sett over venter vi at Q4 seasonality kommer til å være sterkere.

EQNR & VAR: handler begge betydelig over der de handlet med en oljepris langt lavere, 7-8 USD for 1-2 uker siden. Det handler naturlig nok om helgens forferdelige hendelser og en påfølgende risk-on mot sektor. Samtidig har gassprisene igjen begynt å bevege seg betydelig, tidvis over 30% intra i går. Man skal huske på at de fleste der ute lenge har sagt nesten ordrett at gasspriser ikke kan stige fordi lagrene i Europa er stappfulle. Bakteppe er fjorårets paniske hamstring og en etterfølgende vinter som ble mild. Gassprisene er fortsatt sparket i stykker fra der de handlet på det verste denne tiden i fjor men det faktumet at stigning nærmest er avskrevet fra konsensus der ute alene kan skape en eksplosjonsartet videre bevegelse på produsenter med god gassproduksjon. Hvis vi nå i tillegg tenker oss at oljepris gjerne kan finne veien tilbake til der den handlet for en uke siden rundt 95 USD/ f så kan man få nettopp dette. Er man ikke allerede long her er det gjerne litt vanskelig å løpe etter, men nevnte scenario her skal man i det minste ha respekt for og vurderer fortløpende.

MAKRO/FX:

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.