Morgenkommentar 13.10.2023

Oljen handler meget teknisk med et marked litt i limbo rundt det fundamentale. Man ser når at krigen ikke eskalerer, men en underliggende usikkerhet gir litt støtte. Dette gjør at den handler veldig teknisk. Vi så brenten i går og i forgårs fikk støtte ved gap fill fra mandag. Dette er også rundt samme nivå som dobbel topp fra april og august. En del nivåer her, så vi venter at vi kommer til å trade rundt her, med mindre det kommer noen store nyheter i det korte bildet rundt tilbud-etterspørsel.

SELSKAPSTICKER: Asia, men også Kina, har hatt en veldig god børsuke, men ble solgt en god del ned i natt, ca 2% ned på Hang Seng. En del av dette har vært handel mot at Kina skal sette opp et statlig fundet fond som skal stabilisere aksjer ved å kjøpe når det faller nok. Det har blitt sendt inn rapporter til styresmaktene om dette, men man har ikke fått noe mer info utover uken. Man har dog ikke sett noe mer matrialisere seg i det korte bildet.

I går fikk vi en tøff dag for amerikanske statsobligasjoner, nesten siden mars 2020. Vi fikk litt høyere inflasjon enn ventet og svak etterspørsel etter 30 åringen i auksjonen. Dette sendte yields oppover, og aksjer nedover. Hvis man begynner å frykte svakere deltakelse i auksjoner, vil dette i seg selv dra yields oppover. Vi har lenge hatt en fase der aksjer og renter ikke har hatt den vanlige korrelasjonen. Vi ser nå den siste tiden at denne korrelasjonen har kommet tilbake i det amerikanske markedet. Man skal ha dette i bakhodet for videre trading.

Vi venter en litt rød dag, men ikke noe større frykt i Europa. Futures på denne siden av Atlanteren peker i rødt, mens USA peker i blått. Ingen unison selloff, men en liten justering på kursene.

MAKRO/FX:

Hvis det var noen ord og uttrykk du ikke forstod, referer vi gjerne til dette «Finansopediet»: https://www.tiderpenger.no/finansopedia/

Global Assets skreddersyr den finansielle rådgivningen til deg slik at du får den markedstilnærmingen du ønsker.